Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Anna Kinberg Batra investerade i lyxig hund-startup – sedan rasade försäljningen

Artikel bild
Anna Kinberg Batra och en hund som njuter av lyx. Foto: TT och Istockphoto.

Lyxiga hundprylar som säljs på nätet – det känns väl som en given succé?

Så tänkte ett gäng kända investerare under pandemin – och stoppade in pengar i Denjo Dogs.

Breakit har kikat i bokslutet – och tagit reda på hur det gick sen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Pandemin innebär inte bara sjukdom, rädsla för smitta, snabbutvecklade vaccin och isolering. Den innebar också ett uppsving för e-handeln och ett enormt intresse för att dämpa ensamheten med en hund. 

Ett bolag som skulle dra nytta av båda de här trenderna var Denjo Dogs. E-handlaren säljer exklusiva hundprodukter och lyckades ta in kapital på pandemitoppen.

Och inte från vilka som helst.

Förutom riskkapitalbolaget Backing minds med Susanne Najafi och Sara Wimmercranz i spetsen gick även entreprenören Saeid Esmaeilzadeh, ex-politikern Anna Kinberg Batra och Lexington-grundaren Kristina Linde in med kapital i början av 2021.

Men hur har det gått sedan dess?

Vi tog en titt på det färska bokslutet som precis landat hos Bolagsverket.

Det visar att investeringen verkligen gjordes på toppen, iallafall rent intäktsmässigt. 2021 omsatte Denjo Dogs nästan 5,4 miljoner kronor. Men samtidigt var det då förlusterna var som störst och landade på 2,5 miljoner kronor. 

Sedan dess har både omsättning och förlust minskat i bolaget. 2023 var omsättningen 3,3 miljoner kronor men förlusten har samtidigt minskat rejält till strax över 220.000 kronor. 

I stället för snabb expansion och fortsatt tillväxt – som var planen – har alltså Denjo Dogs krympt och sparat. I bokslutet kan vi till exempel se att bolaget förra året bara hade en anställd. 

Anna Kinberg Batra investerade i Denjo dogs efter tips från 17-nätverket, den grupp av framgångsrika affärskvinnor som drivs av bland annat Jessica Löfström och Lena Apler.

“Caset handlar inte bara om att vi är beredda att lägga mer pengar på våra hundar, utan också om att allt fler har velat skaffa hund nu under pandemin”, sa hon om investeringen när vi pratade med henne för ett par år sen.

“Just nu kan det till och med vara svårt att få tag i en valp.”

Men det var då och nu är nu och det är inte bara valpmarknaden som har förändrats. Anna Kinberg Batra har sedan dess blivit utsedd till landshövding i Stockholm och fått hård kritik för hennes sätt att rekrytera. Hon ska bland annat ha anställt en nära vän till en tjänst. Tjänsten hade bara utlysts genom att en lapp satts upp i receptionen hos länsstyrelsen, vilket gjort det svårt för andra att söka den.

 

Läs mer