Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hårda bud på firman bakom techvärldens favoritplagg – flytta eller sluta på Patagonia

Artikel bild
Yvon Chouinard, grundare Patagonia. Foto: Press/TT

Anställda fick välja om de skulle flytta med bolaget – eller lämna.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Techentreprenörer kan se ut på många olika sätt. Men många har en sak gemensamt. De äger en väst från Patagonia. Det praktiska och stilrena plagget utstrålar som inget annat framgång och ses ofta både i styrelserummen och runt Stureplan. 
Som ett plus har bolaget Patagonia varit känt som ett företag som tar väl hand om sina anställda med flexibla arbetstider. De har gett medarbetarna ledigt för att både surfa och hämta barnen på förskolan.

För att ytterligare höja den snälla profilen skänkte ägarfamiljen för ett par år sedan ägarskapet i bolaget till en fond som ska främja klimatet.

Men allt är så klart inte härligt. 

Sedan pandemin har bolagets kundtjänst jobbat på distans – men det blir det ändring på nu. I förra veckan fick de anställda reda på att de måste flytta till en av sju anvisade städeri USA. Annars skulle de bli tvungna att sluta. Deadline för att ge ett svar var bara två eller tre dagar, flytten skulle vara klar senast sista september.

“Det är ett stort beslut att ta om att riva upp hela sitt liv och flytta till en annan stad”, säger en anställd till tidningen Ventura County Star.

“Så ska man ta det på bara två eller tre dagar”. 

Corley Kenna, kommunikationschef på Patagonia säger till tidningen Fortune att kundservicen har varit överbemannad de senaste åren.

“Ofta hade personalen bara arbete i två timmar om dagen. Det är inte bra för din karriär och det är inte bra för affärerna.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer