Här är bolagen som kan bli årets startup i Almedalen - hela listan

Urb-it Peppypals Cellini
Här är bolagen som kan bli årets startup i Almedalen -  hela listan

Foto: wikipedia, Breakit samt pressbild. Min doktor, Shortcut labs, Urb-it och Peppypals är 4 av 24 bolag som får pitcha för Serendipity i Almedalen.

Viviana Canoilas

Reporter

Under Almedalsveckan utses vinnarna i entreprenörstävlingen Serependity Challenge - här är bolagen som får pitcha.

Tillsammans med intresseorganisationen Industrin tar matchen arrangerar riskkapitalbolaget Serependity tävlingen under Almedalsveckan.

Tävlingen riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att slå igenom på den globala marknaden. 

Av de 50 bolagen som tagit sig till finaldagarna kommer 24 göra upp om titlarna årets startupbolag och årets tillväxtbolag. Under måndagen, den 4 juli, kommer dessa 24 att pitcha på plats inför en jury som ska välja ut sju slutfinalister - som pitchar på stoa scenen i Industriområdet dagen efter på tisdagen. 

Vinnarna får ett "tillväxtpaket" på 200.000 kronor och en resa till Silicon Valley. 

Här är de 24 bolag som kan bli årets startupbolag och årets tillväxtbolag: 

Cellink har utvecklat ett unikt biomaterial för 3D-printing, vilket gör att forskare kan printa ut mänskliga vävnader så att nya produkter och läkemedel inte längre behöver testas på djur.

Charge Amps är ett svenskt green tech-bolag som utvecklar och tillverkar laddlösningar för elbilar och laddhybrider. 

DHE Holding har ensamrätt på en ny djupborrningsteknik som möjliggör utvinning av geotermisk energi på platser där det tidigare inte varit möjlig. 

Flic/Shortcut Labs har utvecklat en smart knapp som gör det möjligt att skapa en genväg och styra favoritfunktioner på sin smartphone.

Global Fund Watch har utvecklat en digital plattform med compliance-tjänster för bland annat banker, fond- och försäkringsbolag. 

Goli utvecklar molnbaserade tjänster för analys och planering av produktionsprocesser och för att kunna skapa optimerade bemanningsförslag utifrån dessa. 

Internet Game Database (IGDB) är en community-baserad databas som kan liknas vid IMDB (världens största filmdatabas) för spel, som samlar fakta om spel och spelutvecklare.

Inkonova har utvecklat drönare med egenskaper för brandbekämpning, räddningsuppdrag i gruvor och inspektion av vindkraftverk.

Instantor har utvecklat teknik för att låta kunderna dela med sig av informationen på sina bankkonton till företagen.

Trine har utvecklat en digital investeringsplattform som gör det möjligt för privatpersoner att investera i solenergiprojekt på tillväxtmarknader.

Learnifier hjälper utbildningsbranschen att ta klivet från ett analogt till ett digitalt erbjudande genom sin onlineplattform.

Min Doktor är Sveriges största digitala vårdgivare som genom egenutvecklad plattform sammankopplar patienter med handplockade läkare online.

MYoroface har patenterat och CE-märkt ett neuromuskulärt behandlingsverktyg för personer som lider av ät- och sväljsvårigheter, ansiktsförlamning och snarkning. Genom sin munhantel så kan bolaget erbjuda en behandling som ersätter kirurgi. 

Nordic Servicia Medical har utvecklat en digital plattform för distribution av hjärtstartare och HRL-utbildning.

Optolexia har utvecklat en helt ny typ av automatiserad och objektiv metod för screening av dyslexi med hjälp av eye-tracking och maskininlärning.

Peppy Pals utvecklar appar och böcker som lär barn om empati, vänskap och känslor (EQ) utan att använda språk. Istället låter de barn följa med och hjälpa fem gulliga djurvänner på deras vardagliga äventyr. 

Quirkbot har utvecklat en kreativ leksak baserad på storytelling som förenar lek och lärande och gör det enkelt för barn i tidig ålder att lära sig koda och programmera. 

SeaTwirl utvecklar havsbaserade flytande vindkraftverk. Bolagets vindkraftverk gör det möjligt att installera vindkraft på 92% av den del av världens hav som är för djupt för att sätta upp vindkraftverk med pålar i botten.

Shopjoy har utvecklat en tjänst där de kopplar ihop den digitala och fysiska världen genom sensorer och smarta telefoner.

SoletAer har utvecklat en patenterad vägghängd sol-luftvärmepump som kopplas till den befintliga varmvattenberedaren. På dagen värms varmvattnet av solen helt gratis och på natten eller när solen inte räcker till hjälper den inbyggda värmepumpen till. 

Teenage Engineering designar, utvecklar och tillverkar konsumentelektronik med fokus på musik och ljud. 

Immune Therapy Holdings TLA-kolonnen används i en skräddarsydd metod för behandling av patienter med immunmedierade inflammatoriska sjukdomar som inflammatorisk tarmsjukdom, MS, diabetes, reumatism och ALS. 

Urb-it har utvecklat en tjänst som gör det möjligt för en kund att handla online och få varan personligt överlämnad exakt dit man vill inom en timme i Stockholms innerstad. 

Waitress har utvecklat en tjänst som digitaliserar beställningsförfarandet inom restaurangbranschen. En app gör det möjligt för användare att förbeställa och betala takeaway-mat utan att behöva stå i kö. 

Läs mer

Urb-it landar nytt tungt avtal med Zalando – aktien stiger

Miljardkapital har gett dem momentum på nätet – nu blir konkurrensen värre

Från noll till miljarder på några få år – så har nätläkarna exploderat

Läs fler artiklar
LÄS MER