Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Foodtech-investeraren Nicoya kapar värderingarna i egna bolagsportföljen – över 100 miljoner borta: “Stålbad”

Artikel bild
Christopher Slim, vd och medgrundare Nicoya. Foto: Press/Montage

Investeringsbolaget Nicoya, som har fokus på foodtech, har de senaste åren fått se branschen genomgå ett stålbad. Nu kan Breakit avslöja att innehaven i den egna portföljen skrivs ned med 114 miljoner kronor.

“Det har varit tufft, skittufft faktiskt. Vi har fått vända på varenda krona. Men jag känner att vi på det stora hela har lyckats väldigt väl”, säger vd:n och grundaren Christopher Slim i en intervju med Breakit.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Reservofficer, toppchef, entreprenör och investerare. Christopher Slim har samlat på sig en drös av titlar efter många år såväl inom försvaret som som storbolag. Sedan fyra år tillbaka är det dock bara en som gäller: vd på investeringsbolaget Nicoya. 

Bland innehaven finns Nick’s, El Taco Truck, Oatlaws, Peas of heaven och Kiano, för att nämna några. Nu kan Breakit berätta om vad som har hänt i bolagsportföljen under 2023. 

Under året gjorde Nicoya avskrivningar och nedskrivningar av tillgångar i dotterbolagen, alltså där företagen äger mer än 50 procent, på 47 miljoner krono...

Läs mer