Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Lifesum vädrar blod i Tyskland – köper testbolaget Lykon: “Ett viktigt steg”

Artikel bild
Marcus Gners, medgrundare Lifesum, Tobias Teuber, grundare Lykon, Markus Falk, vd Lifesum. Foto: Press

Svenska hälsoappen köper upp tyskt testbolag.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Lifesum är en svensk app som har som mål att hjälpa folk att leva ett sundare liv. Appen erbjuder flera verktyg som kaloriräknare och kostplaner för att hjälpa användarna mot en bättre hälsa.

Nu vill Lifesum ta allt det ett steg längre och köper det tyska bolaget Lykon. Lykon kan beskrivas som en tysk version av Dynamic code, fast mycket större. 

“Det här är mer än ett förvärv, det markerar ett viktigt steg i Lifesums resa till att bli en avancerad hälsoplattform”, säger bolagets vd Markus Falk.

Köpet av Lykon gör att Lifesums kunder kommer att kunna ta blodprover i hemmets stilla vrå och få reda på hur deras kropp egentligen mår.

“Genom den här affären kan vi integrera Lykons pionjärteknik för att revolutionera vår tjänst och öka värde vi ger till våra användare”, säger Markus Falk.

Under det senaste räkenskapsåret som avslutades i april förra året omsatte Lifesum 220 miljoner kronor och gjorde en nettovinst på 1 miljon kronor.

Hur mycket Lifesum betalar för Lykon vill bolagen hålla för sig själva. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer