Sök

KNC Miner: Så hade vi kunnat undvika konkurs

KNC MinerBitcoin

Sam Cole, vd för konkursade KNC Miner. Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Sedan KNC Miner ansökte om konkurs har bitcoinpriset stigit med 50 procent. Med dagens priser hade läget för bolaget sett annorlunda ut, enligt medgrundaren Sam Cole.

Under torsdagskvällen intervjuades kursade KNC Miners vd Sam Cole på scen av Tyler Crowley på Sthlm tech meetup, en intervju som går att lyssna på här.

Sam Cole pratade bland annat om konkurrensen från Kina, som enligt honom är en av de främsta anledningarna till konkursen.

“I början av året såg allt bra ut, vi tänkte ta in nytt kapital, kanske från EQT. Men våra konkurrenter hade tillgång till större kapital. Vi har de största serverhallarna i Sverige, men medan vi har tre stycken har de 200, och det kunde vi inte konkurrera med”, säger han.

Enligt Sam Cole hade en större kapitalanskaffning kunnat innebära att en konkurs hade undvikits.

“Då hade vi kunnat bygga fler serverhallar. Hade vi haft tio serverhallar hade vi inte gått i konkurs. Jag hade gärna tagit in ytterligare 50 miljoner dollar, men sånt är livet”, säger Sam Cole från scen.

Sedan konkursansökan lämnades in har priset på bitcoin stigit med nära 50 procent, även det hade kunnat förändra läget för bolaget. 

“Tyvärr har det sett ut så, kursen har stigit konstant sedan den dagen, men det är ett rent sammanträffande”, säger Sam Cole.

“Om någon hade berättat för mig för tre veckor sedan vad priset skulle vara i dag så hade vi inte behövt gå i konkurs än. Men det går inte att förutspå framtiden, man måste agera utifrån den information man har”, säger han.

Läs mer