Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Storägaren Altor har sålt i Revolutionrace – för nästan 400 miljoner

Artikel bild
Pernilla Nyrensten som tillsammans med sin man Niclas fortfarande är storägare och Paul Fischbein, vd på Revolutionrace. Foto: press.

Det händer grejer i e-handelssuccén – under natten sålde storägaren Altor aktier i bolaget för nästan 400 miljoner kronor.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Tidigare i veckan lämnade Niclas Nyrensten styrelsen i Revolutionrace. Det innebar att ingen i grundarfamiljen har kvar någon roll i bolaget. Det är också fritt fram för Nyrenstens att sälja sina aktier efter att deras lockup-avtal gått ut.

Men det finns flera som vill lämna Revolutionrace, som har backat rejält på börsen de senaste månaderna. Under natten sålde storägaren Altor, som kontrolleras av Harald Mix, aktier för 397 miljoner kronor. Posten såldes till kursen 51 kronor, vilket motsvarar en rabatt på 7 procent jämfört med stängningskursen på torsdagseftermiddagen. Innan affären ägde Altor 27 procent av aktierna i Revolutionrace. Nattens försäljning motsvarar en fjärdedel av deras innehav. 

Vem som har köpt Altors aktier är oklart men redan för en månad sedan förutspådde Breakit Olle Aronsson förändringar i ägarbilden på Revolutionrace – kolla vilka han tror skulle kunna köpa bolaget här.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer