Finansfamiljen Tilander investerar i Innovation 360 Group

Innovation 360 Group Backstage invest Familjen Tilander
Finansfamiljen Tilander investerar i Innovation 360 Group

Foto: Verkeorg/Flickr.

Sara Lindmark

Reporter

Startup-företaget Innovation 360 Group har byggt en plattform som ska hjälpa trötta storbolag att hitta innovation. “En fråga om överlevnad”, säger Fredrik Tilander som investerar i bolaget via Backstage invest.

Innovation 360 startades 2014 och har byggt upp en databas för att analysera, designa och transformera företag och organisationer. Målet är att ledningsgrupper ska börja tänka mer innovativt och bli bättre rustade för att möta morgondagens marknads- och teknologiförändringar.

Nu går finansfamiljen Tilander in i bolaget via investeringsbolaget Backstage invest. Tillsammans med de två grundarna Magnus Penker och Martin Hultqvist samt personalen stärker Backstage upp kassan med 3 miljoner kronor. 

“Den här investeringen ligger helt rätt i tiden. För att klara morgondagens utmaningar måste dagens företag bli bättre på innovation. Det är en fråga om överlevnad”, säger Fredrik Tilander, vd för Backstage invest.

Förra året landade Innovation 360:s omsättning på 5,6 miljoner kronor. Enligt grundarna har bolagets lösningar sålts in till 20 länder och siktet är nu inställt på att sprida tjänsten vidare i världen.

“Investeringen kommer att användas för att förstärka försäljningsteamet så att vi snabbare kan bevisa affärsmodellen för de finansiärer som visat intresse för att investera i en planerad större internationell expansion,” säger Magnus Penker, vd för Innovation 360.

Läs fler artiklar
LÄS MER