Wallenberg backar Spotify: "Synd om entreprenörer lämnar Sverige"

Investor Debatt Wallenberg
Wallenberg backar Spotify: "Synd om entreprenörer lämnar Sverige"

Jacob Wallenberg, styrelseordförande i Investor. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Sofia Honungsmåne

Reporter

Förutsättningarna för entreprenörer måste förbättras om Sverige ska klara den allt hårdare konkurrensen. Det skriver Jacob, Marcus och Peter Wallenberg i ett debattinlägg.

DN Debatt ventilerar Jacob, Marcus och Peter Wallenberg sina åsikter gällande debatten om Spotify-upproret och personaloptioner.

Enligt dem illustrerar debatterna kring detta, bristen på mod och strategi för att skapa bästa möjliga förutsättningar för entreprenörer i Sverige. De skriver att även om förutsättningarna har förbättrats de senaste 20 åren, så måste utvecklingen nu accelerera.

Enligt Jacob, Marcus och Peter Wallenberg måste det till fler och djupare samarbeten mellan små och stora företag i Sverige för att vi ska klara den allt hårdare internationella konkurrensen.

“Vi måste förbättra villkoren för entreprenörer och ägare att vilja – och kunna – bygga vidare på sina skapelser i Sverige, inte att de säljer och ‘cashar in’. Återväxten av svenska företag är förstås viktig för oss som långsiktiga ägare, men i allra högsta grad även för samhället i stort", skriver Wallenbergarna.

Läs fler artiklar
LÄS MER