Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Apple avslöjar ChatGPT-samarbete – Elon Musk: ”Inte smarta nog”

Artikel bild
Elon Musk och Tim Cook. Foto: TT

Apple bjöd på flera nyheter inom AI på sin utvecklarkonferens igår kväll. Bland annat ett samarbete med det hajpade AI-bolaget Open AI.

”Det här är ett ögonblick vi arbetat mot en lång tid”, sa mjukvaruchefen Craig Federighi.

Nyheten fick Elon Musk att ilska till: ”Absurt att de inte är smarta nog att bygga eget AI”.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

I går kväll var det dags för Apples utvecklarkonferens i Kalifornien. Och kvällen bjöd på flera nyheter från den amerikanska techjätten, skriver CNBC

Apple presenterade den egna AI-modellen Apple Intelligence som ska byggas in i kärnan av bolagets operativsystem, enligt Apples mjukvaruchef Craig Federighi.

”Det här är ett ögonblick vi arbetat mot en lång tid”, sa han.

Apple berättade att bolaget inlett ett samarbete med Sam Altmans Open AI, vilket i praktiken kommer att innebära att ChatGPT blir tillgänglig på Apples produkter via Siri, skriver Bloomberg.

Presentationen fick den frispråkige entrepretören Elon Musk att ilskna till. ”Det är utan tvekan absurt att Apple inte är smarta nog att skapa sitt eget AI, men ändå är kapabla nog att gå i god för att Open AI kommer skydda din säkerhet och integritet”, skrev han bland annat på X.

Tesla-vd:n skrev vidare att om ChatGPT integreras i operativsystemet så kommer Apples prylar förbjudas på hans bolag. ”Det här ett oacceptabelt säkerhetsbrott”.

Musk har också en egen AI-satsning som har fått namnet X Ai.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.
Läs mer