Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mathem och Oda vill ta in 1 miljard – värderingen kapas rejält

Artikel bild
Chris Poad, vd på Oda och Mathem. Foto: Press

Det sammanslagna bolaget är på jakt efter nytt kapital.
“En del av vår plan”, säger Chris Poad, vd på bolaget.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I slutet av förra året gick svenska Mathem ihop med norska kollegan Oda. Kort därefter kunde vi avslöja att sammanslagningen innebar personalnedskärningar och med Amazon-veteranen Chris Poad som chef kom beskedet om nedskärningarna tidigare denna vecka när Oda bekräftade att flera centrala funktioner i bolagen slås ihop och att 150 tjänster försvinner, varav 27 av dem finns i Sverige.

Nu avslöjar Dagens Industri att det sammanslagna bolaget är på kapitaljakt och siktar på att ta in 1 miljard kronor i färska pengar. 

Chris Poad bekräftar uppgifterna för tidningen via mejl.

“Vi gör stora förändringar på Oda och Mathem just nu, och det är en del av vår plan för att bli ett hälsosamt självfinansierat bolag”, skriver han.

“I den pågående investeringsrundan, som offentliggjorde i onsdags, satsar vi på att ta in ungefär 1 miljard kronor, vilket vi är övertygade om kommer att ta oss till lönsamhet under 2025.”

Det sammanslagna bolaget värderas till 1,25 miljarder kronor, det nya kapitalet borträknat, i affären. I slutet av det första kvartalet värderade storägaren Kinnevik bolaget till 2,4 miljarder kronor. Kinnevik är också ett av de bolag som redan har lovat teckna sig i den nya rundan. Även Axfood, Summa Equity och Verdane kommer tillsammans att stå för 500 miljoner kronor i runda. 


LÄS MER: Hemliga detaljerna i Mathem-affären – så många tvingas lämna

Läs mer