Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fredrik Hjelm och Johannes Schildt fixar stjärnspäckad elitfest: “Det här är viktigt, så det får kosta vad det kosta vill”

Artikel bild
Några av dem som är bjudna på Johannes Schildts och Fredrik Hjelms sommarfest.

På onsdag kväll går en av sommarens hetaste techfester av stapeln i Stockholm. Breakit har pratat med arrangörerna – som driver varsitt riskkapitalbackat förlustbolag – och luskat fram detaljerna om det exklusiva eventet.

✔ Två statsministrar
✔ Hetaste namnen på gästlistan
✔ Han står för underhållningen
✔ Oväntade valet av “programledare”

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

För andra året i rad arrangerar Voi- och Kry-grundarna Fredrik Hjelm och Johannes Schildt sin exklusiva fest “Sommarminglet”. Målet är att samla samhällseliten och kanske till och med utmana familjen Wallenbergs hemliga elitfest. Totalt kommer 250 personer.

“För att skapa tillväxt så måste alla delar av samhället samarbeta, och utan tillväxt så kommer det massa problem. Att få ihop folk från nya näringslivet, gamla näringslivet, politiker, folk från kulturvärlden och från sportvärlden, för både inspiration och för att festa tror jag är ett bra sätt att göra det”, säger Fredrik Hjelm till Breakit. 

Minglet går av stapeln på onsdagen, 5 juni, på kulturhuset NAOM i Stockholm med start 18.00. Programpunkterna i år handlar om att bygga stora bolag i Norden och Europa, läget på kapitalmarknaden och Ukraina-kriget. 

Senare på kvällen ska festen fortsätta på krogarna Astoria och The Wall. 

Eventet finansierar arrangörerna själva tillsammans med några sponsorer. 

“Det här kommer direkt ur våra fickor, men vi har sponsorer som hjälper oss. Det här är viktigt, så det får kosta vad det kosta vill”, säger Fredrik Hjelm.

Moderatorerna på plats blir Fredrik Hjelm och Johannes Schildts systrar – Caroline Hjelm (marknadschef Voi) och AnnaMathilde Schildt

“Någonstans var vi tvungna att spara in pengar. Det blev för dyrt att hyra in typ Tilde de Paula”, säger Fredrik Hjelm (med ett skratt). 

Två av deltagarna på den stjärnspäckade listan är statsminister Ulf Kristersson och Estlands premiärminister Kaja Kallas.

Var det svårt att övertala dem?
“Jag tror att de förstår vikten av ett forum där näringslivet möter politiken. Det är viktigt för samhällsbyggande och tillväxt, vilket både Ulf och Kaja förstår. Båda ser teknikutveckling som avgörande för att bygga starka samhällen”, säger Johannes Schildt.

Ni är upptagna personer – slukar det inte massa tid att arrangera det här?
“Det är klart att det blir en del kvällar och helger som går åt till det här, men det är kul och vi har ju också ett team som hjälper oss”, säger Johannes Schildt.

Breakit kan också avslöja att influencern och entreprenören Margaux Dietz under kvällen kommer att lansera en ny TV-kanal – “TV M”. Mer detaljer än så har vi i dagsläget inte.

Kompositören Jakob Mühlrad ansvarar för livemusiken under kvällen.

Förra veckan gjorde Nasdaq reklam för festen i New York. Foto: Fredrik Hjelm

Deltagare i urval

Ulf Kristersson, Sveriges statsminister
Kaja Kallas, Estlands premiärminister
Markus Villig, grundare och vd Bolt
Patrick Söderlund, grundare Embark Studios
Susanna Campbell, styrelseproffs och investerare
Malou von Sivers, TV-programledare
Lena Gillström, Bofors vd
Arba Kokalari, Europaparlamentariker (M)
Evin Incir, Europaparlamentariker (S)
Margaux Dietz, influencer och entreprenör (nybliven vd för vd för sexbolaget Niut)
Daniel Sachs, P Capital Partners och Daniel Sachs Foundation
Mikael Frisell, generalmajor och chef för ledningsstaben vid Försvarets materielverk
Jacob Mühlrad, kompositör

Läs mer