Träningstjänsten Mymowo ökar farten med 6 miljoner i riskkapital

MymowoVirtual Gym

Genrebilder från TT samt pressbild på Virtual Gyms grundare Frida Stein och Mattias Rosberg.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Östersunds-baserade Mymowo är tjänsten för den som vill träna på distans. Nu trycker grundarna på gaspedalen i Sverige och siktar därefter mot Norden.

Vi har tidigare uppmärksammat tjänsten som låter användarna hänga med i träningspassen på distans, istället för att bege sig till gymmet. På sajten Mymowo finns förinspelade träningspass med musik och instruktör.

“Vi lanserade i december förra året och hittills är det några hundra över hela landet som är i gång och kör regelbundet. Så fort vi kan trycka på marknadsföringsknappen tror jag att det kommer hända jättemycket”, säger Frida Stein, medgrundare och vd för bolaget bakom tjänsten, Virtual Gym. 

Nu tar bolaget in 6 miljoner kronor i riskkapital för att lansera tjänsten brett i Sverige. Därefter är målet att expandera vidare ut i Norden. Finansiärerna i rundan är Oscarsson invest, Almi invest och Norrlandsfonden.

"Vår tjänst ska ses som ett komplement för de som inte hinner eller har möjlighet att ta sig till gymanläggningarna”, säger Frida Stein.

Skalbarheten i produkten är bland annat det som har lockat investerarna att dra fram plånboken.

”Mymowos affärsidé, att göra träning mer prisvärd och lättillgänglig, ligger helt rätt i tiden. Det känns och spännande att produkten har en skalbarhet för att på sikt kunna expandera utanför Sverige”, säger Jan Oscarson på Oscarsson invest.

Läs mer