Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Cecilia Bergman lämnar Ida Warg – nu tar Adrian Innergård över

Artikel bild
Ida Warg och Cecilia Bergman. Foto: Press

Efter fem år på skönhetsjätten lämnar Cecilia Bergman som vd för Ida Warg Beauty, i samband med att den nya ledningen tar över.

Nu väntar nya äventyr (med betoning på äventyr).

“Tiden på Ida Warg Beauty har varit det roligaste, intensivaste och jobbigaste jag än så länge gjort karriärmässigt", säger hon i en intervju med Breakit.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I slutet av förra året sålde Ida Warg bolaget som bär hennes namn till den finländska jätten Lumene som ägs av Verdane. 

“Det är nästan så att jag knappt själv förstår att jag startat ett så stort skönhetsvarumärke, men vi har verkligen lyckats hitta ett hål på marknaden”, sa hon till Dagens Industri då.

Hon startade bolaget, som hon faktiskt bara ägde till hälften, för fem år sedan och från början handlade det mest om brun utan sol-produkter. Sedan dess har det breddats rejält och med på resan har vd:n Cecilia Bergman varit.

Men i samband med försäljningen lämnar Cecilia Bergman nu bolaget och lämnar över vd-rollen till Lumenes Adrian Innergård.

Vi tog en liten pratstund med henne efter avhoppet.

Hur skulle du beskriva tiden på Ida Warg?

“Tiden på Ida Warg Beauty har varit det roligaste, intensivaste och jobbigaste jag än så länge gjort karriärmässigt. Från start var vi två personer som skötte all produktutveckling, införsäljning och så vidare. Från det till att bygga ett team har varit otroligt givande men också till viss del svårt. Är man van att vara delaktig i precis allt är det också en utmaning att inte vara där och ”peta”, tror teamet skulle säga att jag lyckats sisådär med det.”

Hur har det varit att leda ett bolag som är så pass tätt kopplat till en person?

“I mitt fall har det varit väldigt skönt, jag är ingen offentlig person och trivs inte där heller. Så att Ida Warg axlat den rollen har passat väldigt bra. Vi hade heller aldrig varit där vi är om det inte vore för att Ida är en känd person med stark följarskara i sociala medier.

Det har ju tidvis stormat runt personen Ida Warg, hur har det varit att hantera det inom bolaget?

“Jag skulle säga att det varit väldigt lite storm just runt Ida, men som för alla bolag gäller det att ha en bra intern krishantering.”

Vad händer nu? Det sägs att du ska till Machu Picchu?

“Jag kommer att vara ledig en tid. Precis som du nämner är en resa till Peru inplanerad med min äldsta son, sen blir det nog även en resa till Indien längre fram i höst. Karriärmässigt är jag öppen för förslag.”

Läs mer