Sök

Wrebit tar in såddrunda till ännu en revisor i mobilen

WrebitBokföring

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Appen Wrebit in 2 miljoner kronor i riskkapital för att hävda sig i den tuffa konkurrensen för digitala bokföringstjänster. “Det kokar i branschen”, säger medgrundaren David Wengbrand.

Ulricehamn-baserade Wrebit har tagit fram en mobilapp för de allra minsta företagen, som inte behöver några avancerade funktioner för bokföring.

Den nya finansieringen ska bland annat användas till att bredda produkten.

“Första steget är en Android-version. Sedan har vi en hel del andra grejer på gång, men där vill jag inte avslöja för mycket. Det kokar i branschen just nu och man vill inte att konkurrenterna ska veta allt. Men jag kan säga så pass mycket att vi ju hittills har riktat in oss till väldigt små företag. Nu ska vi lägga till funktioner som även lite större företag vill ha”, säger David Wengbrand.

De svenska bolag som bidrar till att “det kokar” är bland andra Billogram, Dooer, Wint, Mr Shoebox och Red Flag - alla med lite olika infallsvinklar men med en gemensam idé om att effektivisera redovisning så mycket som möjligt.

De 2 miljoner som nu investeras i Wrebit kommer från riskkapitalbolaget Almi Invest, investmentbolaget Ståhl Invest samt Inkinvest som är en inkubator i Borås.

“Vi ska dels bredda produkten men också se till att nå ut lite mer med vårt varumärke. Vi känner att vi särskiljer oss en hel del från konkurrenterna, och vi vill kunna visa det på ett tydligare sätt mot kunderna”, säger David Wengbrand.

Läs mer