Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Drönarbolaget Aerit ville bli ett Foodora i luften – hamnar i himlen efter konkurs

Artikel bild
Drönarbolaget Aerit går i konkurs. Foto: Press/Montage

Svenska Aerit ville sköta leveranser av paket och hämtmat med drönare. 

Men drömmen kraschade och bolaget går nu i konkurs. Ett riskkapitalbolag fanns bland ägarna.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Det är i ett pressmeddelande på torsdagen som Aerit berättar att bolaget inte har kunnat få fram nödvändig finansiering och därför ansökt om konkurs. 

“Trots betydande framsteg har nuvarande ekonomiska utmaningar lett fram till det här svåra beslutet”, skriver bolaget. 

Nils Åberg har utsetts till konkursförvaltare. Tillgångarna inom Aerit, bland annat det självutvecklade drönarsystemet, kommer nu att bjudas ut till försäljning som en del av konkursprocessen. Utvecklingsteamet är intakt och fortfarande anställda av bolaget, betonas i pressmeddelandet. 

“Vi tror att tekniken och visionen vi har utvecklat kan fortsätta att frodas under nytt ägarskap, och göra betydande skillnad i framtidens logistik”, säger Alexander Perrien, drönarbolagets vd och grundare. 

Aerit grundades 2021 och var inledningsvis knutet till KTH Innovation. Breakit skrev om bolaget när det fått ett tillstånd att testa tekniken i Halmstad och bolaget var i stånd att söka kapital. 

Bolaget bakom Aerit heter ASDD AB och det redovisade en förlust på 1,3 miljoner kronor för 2022. Enligt ett stämmoprotokoll från sommaren 2023 fanns det finländska riskkapitalbolaget Icebreaker bland ägarna. 

Läs mer