Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Taverna Brillo går i konkurs – “Kämpat med lönsamheten under lång tid”

Artikel bild
Foto: Press

Trots nya delägare och försök till rekonstruktion stänger nu Stureplanskrogen Taverna Brillo på grund av långvariga lönsamhetsproblem.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

I början på året gjorde Breakit en stor kartläggning av stammiskrogarna i den svenska techbranschen – ställena där investerarna och startupgrundarna hänger.

Ett av ställena som omnämndes där var resturangen Taverna Brillo, belägen vid Humleparken i Stockholm.

Krogen har haft ekonomiska problem en längre tid. Under förra hösten kom krögarna Danyel Couet och Sebastian Thuresson in som delägare med en betydande minoritetspost i bolaget, efter att bolaget försökt ta nya tag efter en rekonstruktion.

Men nu går den tidigare populära italienaren i graven, rapporterar Di.

”Det är ingen hemlighet att Taverna Brillo kämpat med lönsamheten under lång tid. Tyvärr har vi inte lyckats vända utvecklingen efter rekonstruktionen”, säger Michael Porseryd till tidningen. Han är vd för Svenska Brasserier, som är Taverna Brillos största ägare.

Taverna Brillo öppnades i Svenska Brasseriers regi under 2011. De driver flera andra kända restauranger i Stockholm, till exempel Riche och Sturehof, och siktar framöver på en börsnotering. 

”Det glädjande är att våra övriga restauranger går så bra”, säger Michael Porseryd till Di.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer