Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nordic Capital köper nordisk SaaS-plattform – omsätter nästan 200 miljoner

Artikel bild
Joakim Lundvall, Partner, Nordic Capital Advisors och Thomas Säld, vd för BRP Systems. Foto: Press

BRP Systems digitala lösningar finns på 2500 träningsanläggningar i hela Norden och har kunder som Friskis till Nordic Wellness. Nu slukas SaaS-bolaget – som femfaldigat omsättningen på sju år – av techinvesteraren Nordic Capital.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Nordic Capital har ingått avtal om att köpa en majoritetspost i BRP Systems, en SaaS-plattform för träningsindustrin med bas i Linköping. Säljare är Valedo Partners. Detta framkommer i ett pressmeddelande vid lunchtid på tisdagen.

Investeringen görs tillsammans med företagets ledning för att ytterligare accelerera BRP Systems ambitiösa tillväxtresa inklusive internationell expansion och värdeskapande tilläggsförvärv, heter det i pressutskicket.

"Vi är övertygade om att Nordic Capitals erfarenhet av att stödja företag med liknande internationella ambitioner, vårt omfattande branschnätverk och djupa kunskap från att stötta växande teknikföretag, kommer att bidra till att möjliggöra företagets nästa tillväxtfas", säger Joakim Lundvall, Partner, Nordic Capital Advisors.

Ingen köpeskilling framkommer i pressmeddelandet men 2023 uppgick BRP:s omsättning till 180 miljoner kronor, ett femfaldigande under de sju år bolaget varit i Valedos ägande. Det mesta av tillväxten har varit organisk. 

BRP såg dagens ljus 2004 och finns på 2.500 anläggningar i hela Norden, inklusive Island, med kunder i alla storleksordningar inklusive kända kedjor som Nordic Wellness, STC, Friskis & Svettis och Fitness24Seven. 

I en kommentar säger vd:n Thomas Säld

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Nordic Capital och att få skriva vårt nästa kapitel tillsammans. Vi har matchande kulturer och tankesätt. Deras aktiva ägande och operationella expertis kommer att vara värdefullt för oss på vår fortsatta tillväxtresa och vi ser fram emot att bredda vårt erbjudande ytterligare, både på befintliga och nya marknader.”

Slutförandet av transaktionen förväntas ske under Q2 2024 och är föremål för sedvanliga godkännanden.

Läs mer