7 heta ställen du inte får missa i Silicon Valley

Breakit - 7 heta ställen du inte får missa i Silicon Valley

En resa till San Francisco och Silicon Valley kan för den teknikintresserade vara den perfekta kombinationen av nytta och nöje. Man behöver inte ha studiebesök och möten bokade i tech-mekkat, utan ett besök kan bjuda på en rejäl dos nutids- och teknikhistoria. Här är en lista på sju ställen man måste bocka av i ”dalen”.

1. HP-garaget
Innan teknologin flyttade in i Silicon Valley var området mest karaktäriserat av dess alla fruktträd; plommon, körsbär och persika. När Bill Hewlett och Dave Packard 1938 uppfann sin första produkt i detta garage var det starten på Silicon Valley som vi känner det idag.

2. Buck’s
Hur många bra affärsidéer och överenskommelser har inte skissats ner på en servett på en restaurang? Antalet historier om just detta är i alla fall åtskilliga. På denna klassiska amerikanska diner i Woodside skall enligt uppgift både Tesla och Hotmail startats.

3. PARC (Palo Alto Research Center)
Xerox spin-off tillika utvecklingsbolag som startades 1970. Meritlistan på saker som bolaget utvecklat är gedigen: Ethernet, laserskrivaren, objektorienterad programmering och grunderna till det som senare skulle bli Adobe och Macintosh. Dessvärre inga public tours, men ändå värt att åka förbi och checka av. Inte minst för utsikten.

4. Intel museum
Beläget vid Intels huvudkontor. Utställningen består av produkter som Intel utvecklat sedan starten 1968. Men förutom de egna produkterna ger man även en historisk redovisning av halvledarteknologins utveckling.

5. Googleplex
Googles huvudkontor Googleplex ligger i Mountainview. Tyvärr inga rundvandringar för allmänheten, men man bör kolla sin LinkedIn ifall man inte har någon kompis kompis som känner någon som jobbar här, då anställda får visa gäster runt. Men att bara gå runt bland byggnaderna där de över 11 000 personerna jobbar är imponerande.

6. Apple Campus
På Apples huvudkontor är det enda stället i värden där man kan köpa officiellt Apple merch i form av t-shirts, muggar och annat som bör köpas med hem till kollegor och vänner. Området påminner om ett universitets område med parker mellan husen.

7. Stanford University
Ett av världens mest prestigefyllda universitet beläget i Palo Alto. Alumner från skolan har startat bland annat Google, Instagram, Snapchat, Yahoo! och HP. Även här kan du säkra upp presenter hem: En t-shirt med den vinröda loggan är lika mycket turistsouvenir som modeaccessoar.

Här kan du boka din resa.

Breakit kommer under vecka 25 att göra en reportageresa till Silicon Valley, i samarbete med Lufthansa. Håll utkik efter den!

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER