Sök

Viaplays tidigare vd Anders Jensen kan bli stämd på allt han äger – bokad som talare på startup-hubb

ViaplayStreamingKonsument

Anders Jensen, fd vd Viaplay. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Han har varit tyst sedan han fick sparken från vd-posten Viaplay och på tisdagen röstade ägarna i streamingbolaget för möjligheten att plocka honom på skadestånd. 

Nu har Anders Jensens planerat in en tid och plats för sitt försvarstal. Men kommer det bli av?

På tisdagens bolagsstämma i Viaplay nekades streamingbolagets tidigare vd Anders Jensen ansvarsfrihet. Det innebär att Viaplays styrelse kan komma att initiera en skadeståndsprocess mot honom. 

Anders Jensen, som tvingades bort från vd-posten för nästan exakt ett år sedan efter vinstvarningar och brant fallande aktiekurs, har varit tyst sedan han gjorde sorti, med undantag för ett par inlägg på Linkedin. Och via just det sociala jobbnätverket kommenterade han stämmans beslut och skrev att han var “både besviken och ledsen”. 

“Ingen större aktieägare har kontaktat mig för att få en komplett bild innan man fällt sitt avgörande i ansvarsfrågan”, fortsatte han. 

Inlägget avslutades med ett par meningar om att han inte kommer att ge fler kommentarer i media eftersom hans uppsägningsperiod fortfarande pågår. Den tar slut i början av juni och i ett annat inlägg avslöjar han när, och var, han ska ge sin version om vad som hände när Viaplay kraschade.

Han är nämligen en av programpunkterna när techhubben Hetch i Helsingborg ska ha ett evenemang den 10 juni. Där ska han berätta om lärdomar från 35 års chefskarriär samt “dela min historia av min tid på Viaplay”. 

“Jag har varit en bra ledare och jag har misslyckats som ledare. Bra beslut har blandats med mindre bra beslut. Men jag har alltid varit fokuserad på och haft en passion för den uppgift jag har tagit mig an”, skriver han i det inlägget. 

Noterbart är att Anders Jensen la upp inlägget om hans närvaro på Hetch evenemang strax innan det blev känt att han nekas ansvarsfrihet. Nu tvekar han. När Breakit via sms är i kontakt med Anders Jensen skriver han att han i nuläget inte vet om ska säga något alls om Viaplay-tiden. 

“Och idag lutar jag åt att ställa in Hetch också”, skriver han kort. 

Läs mer