Sök

Klarna till börsen – då blir noteringen av

KlarnafintechBörs

Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare Klarna. Foto: TT/press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det har pratats, ryktats och spekulerats. Men nu kan den verkligen vara på gång. 

Klarna har nu en preliminär tidtabell för sin börsnotering, enligt brittiska källor.

Klarna siktar på en börsnotering under första kvartalet 2025, efter presidentvalet och det eventuella bytet av ledare i USA. Det rapporterar brittiska Sky News med hänvisning till icke namngivna källor nära bolaget.

Informationen sipprar ut från bolaget nästan samtidigt som investerarna har blivit informerade om att deras aktier inom kort, om cirka 10 dagar, kommer att bytas ut – från att vara i det svenska bolaget Klarna Holding till att vara aktier i det brittiska Klarna Group Plc. Den här förändringen ses som en viktigt administrativt steg på Klarnas väg mot börsen. 

I januari sa Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Bloomberg att börsnoteringen skulle ske “ganska snart”. 

Klarna kommer att värderas någonstans mellan 15 och 20 miljarder dollar, eller mellan cirka 160 och 220 miljarder kronor, i noteringen, tror bankkällor som Sky har varit i kontakt med. 

När betalningsbolaget tog in pengar sommaren 2022 uppgick värderingen till knappt 7 miljarder dollar, ett kraftigt fall från de föregående rundorna. 

På måndagen kunde Breakit avslöja att Klarna förhandlar om att sälja sina kassalösning, en affär som är värd flera miljarder kronor och som parterna hoppas på att kunna slutföra innan 2024 är slut. En sådan transaktion skulle vara ett steg i bolagets ambition om att fokusera på bolagets betalningsmetod, och då framför allt tjänsterna inom "köp nu, betala senare". 

Läs mer