Sök

Daniel Ek köper monstervilla i Marbella – för 300 miljoner kronor

SpotifyMarbella

Daniel Ek och techpärlan och kuststaden Marbella. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu ansluter sig streamingjättens chef Daniel Ek till svenska techklustret på spanska solkusten. Han har köpt fastigheten “Skogen” för 300 miljoner kronor.

Svenska entreprenörer har återupptäckt Spanien de senaste åren. Nu flockas techsvenskarna kring Marbella; Ida Warg, Jarno Vanhatapio, Mathias Plank och Alexander Pärleros har alla lämnat kylan här hemma för varmare väder. För att nämna några få. Paret Pernilla och Niclas Nyrensten är också på väg att etablera sig där. Listan är lång.

Breakit fångade upp att även Spotify-grundaren Daniel Ek ryktades vara på till Spanien för ett par veckor sedan. Då beskrevs han som spekulant på en monsterkåk nära lyxhotellet Marbella Club.

Nu tycks mångmiljardären har gjort slag i saken. Han har köpt en villa vid namn El Bosque, “Skogen” på spanska, skriver Expressen som hänvisar till sajten Olive Press.

Enligt uppgifter fick Daniel Ek betala motsvarande runt 300 miljoner kronor för lyxbostaden. En enorm summa pengar, förstås. Men Daniel Ek har råd. Streamingbossen har en förmögenhet på 50 miljarder kronor, varav lejonparten finns i Spotify-aktier. I slutet av april cashade Daniel Ek ut en del då han sålde aktier för 1,3 miljarder kronor. 

Det är inte den första fastighetsaffären som blivit omskriven vad gäller Spotifys grundare och vd. Han köpte först en sekelskiftesvilla i exklusiva Djursholm för 65 miljoner kronor som han sedan rev. Men det blev inte något nytt hus på tomten.Istället köpte Ek en halvö för en dryg halv miljard i januari 2021. 

För ett gäng år sedan skrev Breakit om techelitens framfart i Stockholms bättre bemedlade områden och mer specifikt ett Djursholm i förändring. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer