Sök

Revolutionrace visar korten – missar det egna målet

Revolutionracee-handel

Pernilla Nyrensten och Paul Fischbein. Foto: press.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Revolutionrace växte under årets tre första månader. Men ökningen når inte upp till e-handelsbolagets nya mål.

Aktien föll nästan 8 procent när handeln inleddes på Stockholmsbörsen på tisdagen.

Revolutionrace, som grundades av Pernilla och Niclas Nyrensten i ett garage 2014, redovisar en omsättningstillväxt på 16 procent i det tredje kvartalet (januari till mars) i det brutna räkenskapsåret. Omsättningen landade därmed på 478 miljoner kronor (414 miljoner).

E-handelsbolagets rörelseresultat uppgick till 101 miljoner kronor (87 miljoner), vilket gav en marginal på 21,0 procent (21,1). 

“Vi är nöjda med utvecklingen givet det svaga konsumentsentimentet och att marknaden, av många, fortsatt beskrivs som utmanande”, skriver Revolutionraces vd Paul Fischbein i rapporten. 

Han skriver vidare att tillväxten under det fjärde kvartalet hittills ligger i linje med tredje kvartalet. 

På måndagskvällen presenterade Revolutionrace nya finansiella mål för de tre kommande räkenskapsåren. Enligt dessa ska klädbolaget växa med 20 procent per år och samtidigt ha en rörelsemarginal på 20 procent (exklusive engångskostnader). 

De tidigare målen, som lanserades i samband med noteringen, var att bolaget skulle omsätta minst 2 miljarder under räkenskapsåret 2023/2024 (bolaget ligger på drygt 1,4 miljarder kronor efter tre kvartal) och ha en marginal på minst 25 procent. 

De största ägarna i Revolutionrace – riskkapitalbolaget Altor och grundarparet Pernilla och Niclas Nyrensten – får snart sälja aktier i bolaget igen. Altors så kallade “lock-up”, en klausul som förbjuder försäljning av aktier, löper ut idag på tisdagen medan Nyrenstens får vänta minst till den 31 maj.

Läs mer