Sök

HR-plattformen Wndy nära dubbling – förbättrar resultatet

WndySaaSHR-system

Daniel Eriksson, medgrundare på Wndy och Danny Saucedo, investerare och artist. Foto: Press / TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har artist med techbrorsa på ägarlistan. Så går det för HR-startupen.

Startupen Wndy erbjuder företag HR-lösningar på prenumeration, med experthjälp, dokumentmallar och andra verktyg inom området. Bolaget lanserades under hösten 2021, och hade änglar som Ericssons HR-chef Charlotte Levert och Acast tidigare strategichef Leandro Saucedo på ägarlistan. 

Men kort efter lanseringen stötte bolaget på problem. Den tidiga investeringen de trodde sig ha säkrat, drogs plötsligt undan. Medgrundaren och vd:n Daniel Eriksson har berättat för Breakit om det intensiva arbetet som inleddes då. 

“Det var bara att sätta sig och lyfta lur och mejla så många som möjligt av de vi varit i kontakt med tidigare”, berättade han då. 

En som investerade var till slut Leando Saucedos bror, artisten Danny Saucedo

Nu har Wndy lämnat in sin senaste årsredovisning till Bolagsverket och Breakit kan avslöja att omsättningen har ökat kraftigt. Från 1,9 miljoner kronor under 2022 till 3,8 miljoner kronor förra året.

Genom en kombination av kostnadsbesparningar och ökade intäkter har bolaget också lyckats förbättra resultatet. Wndy visar förvisso fortfarande upp ett minusresultat på 1,7 miljoner kronor på rörelsenivå, men det kan jämföras med minusresultatet på 4 miljoner året innan.

“Trots de utmaningar som kan komma att uppstå på marknaden är vi optimistiska inför framtiden och ser fram emot vår fortsatta tillväxtresa. Vi kommer fortsätta att investera i innovation, utveckla våra medarbetare och stärka vår position för att bli en ledande aktör inom HR-tech”, skriver bolaget i årsredovisningen.

I kassa och bank fanns vid årsskiftet knappt 600.000 kronor. Medelantalet anställda ökade från två till fyra personer under 2023. 

I januari i år lämnade Leandro Saucedo som styrelseordförande och ersattes av Jens Saltin.

Enligt databasen Eivora har Wndy tagit in 8,6 miljoner kronor sedan starten och största ägare är vd:n Daniel Eriksson, följt av Active Brands Groups medgrundare Pierre Garami.

Läs mer