Sök

Uppåt för Storegate – ökar vinsten

Storegate

Axel Hermansen, vd Storegate och Mats Karlsson, grundare. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Det svenska digitala lagringsbolaget Storegate förbättrar resultatet.

Det svenska företaget Storegate, som har övergått från att rikta sig till privatpersoner till att fokusera på företagsmarknaden, stärker resultatet för 2023.

Under fjolåret ökade Storegates omsättning till 23,1 miljoner kronor från 19,6 miljoner året innan. Bolaget har lyckats förbättra årets resultat till drygt 5,3 miljoner kronor i vinst jämfört med föregående års resultat på 1,5 miljoner kronor. 

Storegate, grundat 2002, fokuserar på digital lagring som kärnan i sina verksamheter. Förutom digitala lagringslösningar äger och förvaltar bolaget också värdepapper och fastigheter. Storegate erbjuder lösningar för delning, samarbete och säker lagring av data i molnet. 2021 fick bolaget in Centrala Studiestödsnämnden (CSN) som kund.

“Det här intresset från offentlig sektor har vi känt av under en längre tid nu, där vi faktiskt inte får berätta om vårt arbete med många av de större företagen på grund av sekretess. Därför är vi också glada att just CSN ansluter som kund, de är en myndighet som många har ögonen”, sa grundaren Mats Karlsson i samband med offentliggörandet.

Storegates styrelsemedlemmar inkluderar Hedvig Lidgard Ström, Reiulf Johansen, Max Graff, Axel Hermansen, som tog över som vd i november 2022 och Jannik Per Woxholth. Företaget är värderat till nära 27 miljoner kronor och har sammanlagt tagit in 4,5 miljoner kronor i kapital.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer