Sök

Younium hjälper SaaS-bolag hålla koll på abonnemangen – ökar omsättningen (men går med fortsatt förlust)

YouniumSaaS

Youniums vd Niclas Lilja och marknadsdirektör Emelie Linheden. Foto: Press/Montage

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

SaaS-bolaget ökar omsättningen rejält.

Younium är ett svenskt SaaS-bolag som hjälper andra SaaS-bolag att hålla koll på alla abonnemang i kundbasen – och ser till att allt klaffar kring bokföring och fakturering.

2021 var de med på Breakits listan över  Sveriges 30 mest lovande doldisbolag

Nu har bolaget stängt böckerna för 2023. Omsättningen ökade, men förlusten fortsätter.

Youniums omsättning för räkenskapsåret 2023, som sträcker sig från 1 januari till 31 december, landade på omkring 40 miljoner kronor, en ökning jämfört med 25 miljoner kronor året innan. Trots denna ökning redovisade företaget en förlust på nära 32 miljoner kronor för året. Detta är något högre än förlusten för 2022, som uppgick till drygt 31 miljoner kronor.

Företaget har omkring 40 anställda och har tidigare tagit in 85 miljoner kronor i kapital från investerare. Younium grundades 2017.

Bland styrelsemedlemmarna märks Niclas Lilja, Jan Birger Sundelin och Per Nordling, som alla innehar ledamotsroller. Per Nordling är även ordförande och har styrelseuppdrag i bolagen Lynes och Hives.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer