Sök

Halva styrelsen byts ut i Storytel – Hélène Barnekow ska ta över klubban

Storytel

Helene Barnekow. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ljudboksbolaget gör om. Först stod det klart att vd:n lämnar. Nu kommer beskedet att flera i styrelsen byts ut.

Storytels valberedning föreslår stora ändringar i ljudboksbolagets styrelse som ska bestå av åtta ledamöter. Styrelseledamöterna Alexander Lindholm, Joakim Rubin, Jonas Sjögren och Jonas Tellander (Storytels grundare) föreslås sitta kvar. 

Till nya ledamöter föreslås Hélène Barnekow, Ulrika Danielsson, Filippa Wallestam och Erik Tiden. Hélène Barnekow föreslås väljas till ny styrelseordförande.

Nuvarande styrelseordförande Hans-Holger Albrecht ställer inte upp för omval. Även Lina Brouneus, Lutz Finger och Adine Grate har informerat valberedningen att de inte ställer upp för omval.

Beskedet kommer efter att det stått klart av vd Johannes Larcher lämnar vd-posten efter två år. 

“Johannes Larcher har lett en mycket framgångsrik transformation av bolaget och lämnar Storytel i en mycket stark position och väl rustat för framtiden. Vi vill tacka Johannes Larcher för hans viktiga bidrag till Storytel och önskar honom allt gott framöver”, kommenterade Hans-Holger Albrecht.

Johannes Larcher tillträdde som vd för Storytel den 1 oktober 2022, då han tog över efter Ingrid Bojner som i sin tur tog över som tillförordnad vd efter att grundaren Jonas Tellander lämnat efter 17 år på posten.

Här kommer kort info om ledamöterna som föreslås att väljas in.

Hélène Barnekow

Tidigare vd för Microsoft Sverige och är numera bland annat som styrelseordförande i psykologappen Mindler och sitter i styrelsen på Handelsbanken.

Ulrika Danielsson

Tidigare finanschef på fastighetsbolagen Atrium Ljungberg och Castellum och numera styrelseledamot i Nyfosa och Pandox.

Filippa Wallestam

Har en bakgrund inom Boston Consulting Group och i flera ledande roller inom numera krisande Viaplay. 

Erik Tiden

Rådgivare till SaaS-företag och private equity-bolag. Har haft ledande positioner inom teknik och programvaruutveckling hos SAP, Microsoft och Unit4.

LÄS ÄVEN: Okända maktkampen i Storytel – grundaren på väg att ta över igen

 

Läs mer