Sök

Ska göra chips med Mustige Mauri – så går det för Myllra

MyllrainfluencersLivsmedel

Gänget bakom Myllra:Varga Moshtagh, David Carlsson och Joakim Ödlund. Mauri Hermundsson i Uppdrag: Mat med S-ledaren Magdalena Andersson. Foto:Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De tog MrBeasts burgare till Sverige. Nu ska de göra snacks med Mauri Hermundsson.

Bokslutet har kommit och nu vet vi svaret: Så går det för Myllra.

Myllra (tidigare Kitchengrowth) startade som spökköksaktör 2021, vilket betydde att de hjälpte kunder att sätta upp tillfälliga kökslösningar för att expandera leveransområdet. 

Men bolaget har också matchat stora influencers med matlanseringar. Myllra tog till exempel Youtube-giganten MrBeasts hamburgare till Sverige.

Det verkar vara mer åt det hållet bolaget lutar nu. På hemsidan står det att Myllra hjälper Skandinaviens bästa kreatörer och influencers nå sin fulla potential som entreprenörer – med en rullande text som lyder ”spännande nyheter kommer snart”.

Kanske är det en viss Mauri Hermundsson som syftas till, men mer om det lite senare. 

Det färska bokslutet för Myllra har kommit och det visar en omsättning på 5 miljoner kronor 2023, en kraftig ökning från 2022, då omsättningen låg på 1,34 miljoner kronor, enligt datatjänsten Eivora. 

Förlusten uppgick till 4 miljoner kronor, från 3 miljoner kronor året innan. 

Myllra grundades av trion Varga Moshtagh, David Carlsson och Joakim Ödlund. Sedan start har bolaget fått in runt 10 miljoner kronor i kapital från investerare, bland annat från Humble-grundaren Noel Abdayem.

Tillbaka till Mauri Hermundsson, journalisten och Youtube-stjärnan som ligger bakom succén Uppdrag: Mat.

Breakit kom i februari över ett prospekt där Mauri Hermundsson söker 6 miljoner kronor för att dra igång chipstillverkning. Han har slagit ihop sig med Varga Moshtagh, David Carlsson och Joakim Ödlund. 

De 6 miljonerna som de hoppas kunna få in från investerarna ger 20 procent av bolaget och ger alltså en värdering på hela bolaget på 30 miljoner. 

Planen är att kapitalet ska ta bolaget till vinst på bara två år. Chipsen ska tillverkas i Södertälje, där Mauri också är uppvuxen. 

“Det är inte en slump. Mauri vill göra något gott till folket, av folket. Han är uppväxt nära fabriken, och det blir ett sett att hålla kvar i hans rötter”, skrev Varga Moshtagh i ett mejl till Breakit.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer