Sök

Tog mångmiljonsmäll – nu lämnar Paradox rapport

Paradox

Fredrik Wester, vd på Paradox. Foto: Pressbilder / Paradox.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Fiaskot fick gamingbolaget att ta en mångmiljonsmäll. Nu släpper Paradox rapport och går varken framåt eller bakåt efter ljumma spelsläppet. 

”Vi vet vilka våra tillväxt- och förbättringsområden är”, kommenterar vd:n Fredrik Wester.

I höstas skruvade gamingbolaget Paradox ner sin försäljningsprognos för spelfiaskot The Lamplighters League och tog en nedskrivning på ytterligare 171 miljoner kronor (utöver den nedskrivningsplan som fanns sedan tidigare). 

Vd:n Fredrik Wester gav ett smått klassiskt citat efter smällen: 

"Att varje lansering skulle vara någon slags kassasuccé där vi bara badar i pengar som Joakim von Anka i kassavalvet, det finns inte på kartan även när jag är vd. Jag är inte Jesus, jag är en helt vanlig entreprenör", säger gamingchefen som återvände till vd-posten för ett par år sedan. 

Nu har Paradox lämnat sin rapport för det första kvartalet. Och den visar att bolaget i stort sett ligger i linje med omsättning och resultat från förra året. Omsättningen uppgick till 482,1 miljoner kronor, jämfört med 482,8 miljoner i fjol. Rörelseresultatet uppgick till 154,4 miljoner kronor, en minskning med 1 procent. 

Intäkterna kan kopplas till spel som Cities: Skylines, Cities: Skylines II, Crusader Kings III, Hearts of Iron IV och Stellaris.     

I kvartalet släppte bolaget Millennia, det första historiska 4X-spel. 

”Även om det initiala mottagandet var blandat är det tydligt att många uppskattade spelets kärnmekanik, vilket gör att det finns mycket potential kvar att utveckla”, kommenterar Fredrik Wester.          

”Vår kärnaffär har taktat på bra under årets första period med en god underliggande försäljning, vilket ger ett stabilt resultat. Vi har en väldigt stark grund med en stor kassa och ett solitt återkommande kassaflöde. Det ger oss en bra position för att ta vara på de möjligheter som öppnar sig på en spelmarknad som för tillfället är turbulent”, skriver han i vd-ordet. 

Fredrik Wester skriver att bolaget framåt har spännande släpp och avslutar:

”Vi vet vilka våra tillväxt- och förbättringsområden är, och med vår grund och våra teams engagemang ser vi väldigt mycket fram emot tiden som kommer.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer