Sök

Meta straffades – tappade 2 000 miljarder på rapporten

MetaSociala medier

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Mark Zuckerbergs jätte ser ökade kostnader på horisonten.

Facebooks och Instagrams ägarbolag Meta rapporterade igår sitt första kvartal för året och bolaget straffades i den amerikanska börsens efterhandel med en nedgång på så mycket som 19 procent. Det motsvarar 200 miljarder dollar av hela bolagets värde, motsvarande runt 2000 miljarder kronor.  

Det var prognosen framåt som var den stora besvikelsen. Både vad gäller resultat och omsättning överträffade sociala medier-jätten förväntningarna.

Meta gjorde ett resultat per aktie på 4,71 dollar för det första kvartalet 2024. Väntat var 4,32 dollar per aktie enligt ett estimat från S&P Global Market Intelligence. Omsättningen kom in på 36,5 miljarder dollar. Väntat var en omsättning på 36,2 miljarder dollar.

För helåret räknar Meta med kostnader på 96–99 miljarder dollar, högre än den tidigare prognosen på 94–99 miljarder. Utöver detta guidar Meta också för högre kapitalinvesteringar, även bortom 2024. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer