Här dansar Larry Pages hemliga ingenjörer loss i kycklingdräkter

Zee Aero
Här dansar Larry Pages hemliga ingenjörer loss i kycklingdräkter

Foto: Skärmdump från Youtube.

Johanna Ekström

Reporter

De bygger flygande bilar och backas av Google-chefen Larry Page - men nu har de normalt sett superhemliga ingenjörerna fått uppmärksamhet av ett helt annat skäl.

De kallar sig “The chicken whisperers” och på en Youtube-film går det att se hur ingenjörerna bakom det hemliga flygande bil-projektet Zee Aero har övat in en koordinerad dans som de framför i kycklingdräkter.

Skälet? De deltar i Red Bull-eventet Flugtag som går ut på att bygga en hemsnickrad maskin, köra den ut i vattnet och tävla om vem som flyger längst.

Det skriver techsajten Recode, som frågar sig varför ingenjörer på ett superhemligt flygbilsföretag som backas av en av världens rikaste personer gör det här? Att frågan ställs kan tyckas konstigt, för varför inte.

Men att det ändå uppmärksammas i amerikanska techmedier kan bero på att företaget enligt en artikel i Bloomberg nämligen är så hemligt att dess representanter helt har slutat svara på frågor från medier. Larry Page har inte velat att hans investering i bolaget ska bli känd och de anställda har fått kort med instruktioner på hur de ska kunna avvärja frågor från journalister.

Hur det gick i flygtävlingen? Kycklinglaget från Zee Aero vann. 

Läs fler artiklar
LÄS MER