Sök

Ställde om allt och grundaren lämnade – nu växer Wint snabbt: “Syns på sista raden”

WintSaaSBokföring

Daniel Johansson, vd på Wint. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Daniel Johansson tror på fortsatt tillväxt. Men de ska göra det med sina egna medel.

“Jag upplever att många pratar om underliggande lönsamhet, men sen ändå har svårt att ställa om när det väl gäller”, säger Wints vd.

Den stora frågan för Wint 2018 var om bolaget skulle trycka gasen i botten och köra, köra, köra. Eller om de skulle ta ett rejält omtag där de skulle smalna av affärsidén och slänga ut kunder som inte passade in i den nya affären. Det sistnämnda alternativet klev vinnande ur kampen och bolaget påbörjade en förvandling som även innebar att många band fick klippas, både grundare och anställda lämnade.

I samband med förändringen tog Daniel Johansson över som vd för Wint och i oktober förra året berättade han i en stor intervju om förändringsresan med bolaget.

Då avslöjade Daniel Johansson att bolaget skulle lyckas klättra över 100 miljoner kronor i omsättning efter att ha snubblat på målsnöret året innan (99,4 miljoner). Samtidigt var de ännu inte lönsamma.

Nu meddelar Wint att bolaget nått ett positivt kassaflöde efter en resultatförbättring på 7 miljoner kronor under årets första kvartal jämfört med förra året. Samtidigt har bolaget nått årligen återkommande intäkter på 130 miljoner kronor enligt egna uppgifter.

“När tillväxt och automatiseringsgrad drar iväg samtidigt, så är det klart att det syns på sista raden. Vi har också släppt add-on-tjänster som i närtid kommer ge oss ännu mer fart på vår lönsamhet”, säger Daniel Johansson i ett pressmeddelande.

Han säger också att de ska satsa mer än någonsin med egna pengar efter vändningen.

“Jag upplever att många pratar om underliggande lönsamhet, men sen ändå har svårt att ställa om när det väl gäller. Det gör mig mycket glad, men inte överraskad, att vi visar att det vi säger håller vi”, säger Daniel Johansson i ett pressmeddelande.

Läs mer