Sök

Trumps galna aktiebonus – idag cashar han in 13 miljarder

Truth SocialTrump MediaUSA

Han kan inte vara missnöjd – Donald Trump. Foto:TT.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ex-presidenten kastades ut från Twitter. Nu ser han ut att bli ännu rikare på den egna plattformen.

Donald Trump kan säkra en bonus värd 1,3 miljarder dollar idag, motsvarande 13 miljarder kronor. Det handlar om hans numera börsnoterade Truth Social – ett bolag som föddes ur att han själv slängdes ut från Twitter och Meta – och en tilldelning av 36 miljoner aktier.

Allt talar för att han kammar hem storbonusen. Aktien måste bara handlas för 17,50 dollar under 20 av de första 30 dagarna efter att företaget gick till börsen via ett spac-bolag i slutet av mars. Trump Media stängde på 35,50 dollar igår kväll. 

Aktiebonusen motsvarar ungefär halva den majoritetspost som den tidigare presidenten redan äger i Trump Media, skriver Reuters

Det finns bara en hake. Donald Trump måste hålla ut ett tag till innan han cashar ut. Börsens inlåsningsregler innebär att republikanen inte får sälja på sex månader. Det vill säga: Han måste åtminstone hålla ut till valspurten i september. 

Donald Trump är inte bara aktuell som sociala medier-entreprenör. Han kan se aktiekursen som ett lackmustest för hur stort stöd han har i det amerikanska folket inför presidentvalet i november. Personligen har han i och med noteringen ökat sin pappersförmögenhet enormt och tagit plats bland de 500 rikaste personerna i världen, enligt Bloomberg.

Den nya bonusen inräknad så ska värdet på Donald Trumps innehav i Trump Media uppgå till 4,1 miljarder dollar, motsvarande över 40 miljarder kronor. Det är pengar som kommer väl till hands med tanke på de många rättsliga tvister som hopat sig kring ex-presidenten. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer