Sök

Guldregn över Truecaller-grundarna – plockar ut 100 miljoner

Truecaller

Nami Zarringhalam och Alan Mamedi, grundare av Truecaller. Foto:Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ska börja dela ut 25 procent av vinsten.

Börsnoterade kommunikationsappen Truecaller inför en utdelningspolicy om att 25 procent av vinsten ska delas ut, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det innebär att miljoner regnar över de två grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam, tillika vd och ordförande i bolaget.  

För räkenskapsåret 2023 motsvarar detta cirka 0,40 kronor per aktie. Därutöver föreslår Truecallers styrelse bolagsstämman en extra utdelning på 1,30 kronor per aktie.

Med grundarnas aktieägande innebär det att de plockar ut runt 50 miljoner kronor vardera. 

”Med anledning av Truecallers starka finansiella ställning, lönsamhet och kassaflöde har vi detta år föreslagit en större utdelning för att uppnå en mer kapitaleffektiv finansiell struktur. Vår lönsamhet ger oss möjlighet att både finansiera såväl fortsatt tillväxt som distribution av vinstmedel till våra aktieägare, i form av både återköp och utdelningar”, kommenterar Nami Zarringhalam.

När Trucaller blottade korten för det sista kvartalet 2023 så hade omsättningen backat med 4 procent till 425 miljoner kronor på grund av en svag annonsmarknad i Indien, Truecallers största marknad. Resultatet efter skatt uppgick till 116,2 miljoner kronor.

Användarna fortsatte samtidigt öka och låg vid årsskiftet på 374 miljoner månatliga aktiva användare.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer