Sök

Voi-grundaren hotar ta rättslig strid mot Fröken Snusk: ”Seriöst oroade”

VoiMusik

Fredrik Hjelm och Fröken Snusk – som slog igenom med ”Rid mig som en Dalahäst” och som deltog i Melodifestivalen tidigare i år. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Epa-duon Fröken Snusk och Rasmus Gozzi fortsätter att röra upp känslor. Den här gången har de släppt en låt om att åka Voi – och uppmanar rakt ut till att dricka alkohol innan åkturen.

Det har fått Voi-vd:n Fredrik Hjelm att gå i taket. Nu hotar han med rättsliga åtgärder för att stoppa låten.

Voi-grundaren Fredrik Hjelm hade hoppats på en sansad debatt om säkerhet i trafiken i kölvattnet av att han gick ut och kritiserade EPA-artisten Fröken Snusks senaste låt “Voi to my fuckboi”. 

Det skriver han i ett långt inlägg på X där han även skriver att en amerikansk investerare uppmanar honom att vidta rättsliga åtgärder mot Fröken Snusk och producenten Rasmus Gozzi för att få bort låten. 

Läs inlägget här

I inlägget skriver Fredrik Hjelm att han är förespråkare av konstnärlig frihet men att han också anser att stora plattformar inte bör sprida skadliga budskap. Detta skriver han efter att Fröken Snusk och Rasmus Gozzi dels kallat honom ”Fredrik Lejm” och dels uttryckligen uppmanat sina följare att ta en Voi ”efter att du bärsat”. 

”Det är rätt kul!”, kommenterar de en bild som föreställer Fröken Snusk med bakdelen mot en elsparkcykel.  

Menar Fredrik Hjelm allvar med att vidta rättsliga åtgärder? 

Breakit har hört av sig till Voi-grundaren och han skriver kortfattat att Voi ”är seriöst oroade över hur Gozzi/Snusk hanterar detta”.

Åsikterna är Fredrik Hjelms personliga men reflekterar också bolagets ställningstagande, skriver Vois kommunikationschef Sofie Cederberg i ett uppföljande mejl. 

”Konstnärlig frihet i all ära, men har man en enorm plattform med otroligt unga följare så menar vi att man har ett ansvar att inte uppmuntra farligt beteende. Den oseriösa responsen från Rasmus Gozzi och Fröken Snusk får oss att känna att vi inte har något annat val än att gå den juridiska vägen för att stänga ner den här låten.”

På en fråga om hur det ska gå till svarar Sofie Cederberg att hon inte vill gå in på några juridiska detaljer men att bolaget bland annat tittar på varumärkesintrång. 

”Vi är dock fortsatt villiga att ha en mogen konversation och hitta en bättre lösning tillsammans med Gozzi Records.”

I det första inlägget där Fredrik Hjelm kritiserade Fröken Snusk skrev han att han övervägde att stoppa artistens Voi-konto men att det var svårt eftersom ingen vet hennes namn. 

”Vi skulle ompröva om hon går med på att delta i vår trafikskola”, skrev Fredrik Hjelm i inlägget.

Då spekulerades det om huruvida inlägget var ett PR-trick.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer