Sök

Margaux Dietz gör miljonförlust – efter skandalvideon

influencers

Margaux Dietz. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon är influencern med ständigt många järn i elden. Men skandalvideon från trapphuset verkar ha straffat Margaux Dietz rejält. Det visar det färska bokslutet.

För ett par år sedan var Margaux Dietz den främsta it-influencern i Sverige. Hon var så inflytelserik att hon fick intervjua partiledarna inför riksdagsvalet 2018. 

Alla varumärken ville samarbeta med henne. 

Men en numera ökänd video ändrade på det. I klippet, som var tänkt att vara roligt, och som postades på hennes Youtube-kanal i november 2022 kunde tittare se hur hon filmade en utslagen man som låg utanför dörren till hennes lägenhet, samtidigt som hennes son gick ut och petade på personen.

Videon fick enorma konsekvenser och i princip alla reklamsamarbeten avbröts tvärt.

“Det är det sjukaste jag varit med om”, sa Margaux Dietz när det värsta hade lagt sig i en dokumentär i SVT.

Influencern har också bett om ursäkt för videon.

Nu har Margaux Dietz bokslut för 2023 kommit och det visar en tvär inbromsning i omsättningen. Förra året omsatte Margaux Dietz genom sitt bolag strax under 1 miljon kronor, vilket kan jämföras med nästan 9 miljoner 2022 och nära 17 miljoner 2020. 

Resultatet blev en förlust på 2,8 miljoner kronor, jämfört med en vinst på 700.000 kronor år 2022, och är en skarp kontrast mot vinster på 7 miljoner respektive 10,5 miljoner år 2020 och 2019. 

Margaux Dietz har fortsatt som influencer men flera gånger sagt att hon inte gör det i samma skala som innan videon. Istället är det annat som har tagit hennes fokus. Vi på Breakit har bland annat uppmärksammat att hon klivit in som delägare i AI-tjänsten Hypertype

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer