Sök

Nejla Salkovic tar över Sveriges största techfond

Swedbank Robur Ny Teknikriskkapital

Nejla Salkovic. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

”Jättetaggad.”

Fondjätten Swedbank Robur ska ha hittat en ersättare för stjärnförvaltaren Kristofer Barrett vid rodret för Sveriges största techfond. Det skriver Affärsvärlden i tidningen. 

Kristofer Barrett har förvaltat Swedbank Robur Global och Swedbank Robur Technology i åtta år men slutade vid årsskiftet. Tillsammans har fonderna ett förvaltat kapital på nästan 300 miljarder kronor och 2023 var de upp 51 respektive 24 procent. 

Christian Blink, som tagit över, kommer inte göra det på egen hand, enligt källor för tidningen. Affärsvärlden skriver att han får en medförvaltare i GP Bullhound-analytikern Nejla Salkovic, som tidigare varit på Nordnet, Mangold och Erik Penser.

Swedbank Robur bekräftar värvningen: 

”Det stämmer att vi har rekryterat Nejla Salkovic. Vi är mycket glada för att hon i början av sommaren ansluter som assisterande förvaltare till teamet som förvaltar Swedbank Robur technology där Christian Blink är huvudförvaltare”, säger aktiechefen Ulrika Enhörning till Affärsvärlden. 

”Jag är jättetaggad”, säger Nejla Salkovic till tidningen.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer