Sök

Annonssamarbete med Sweef

4 drömmigaste kontoren – så skapade de den rätta vibben

SweefkontorKontorsmiljö

Jeanette Alm Högman, Sweef.

Hannah Runsten

Att ha ett kontor dit medarbetarna längtar är idag närapå en förutsättning för moderna bolag. Om man vill ha medarbetarna på plats, såklart. Vi kikar in hos fyra av dem som lyckats skapa den rätta känslan och går till botten med vad som kännetecknar ett kontor med wow-faktor.

Att inreda för att främja nytänkande och locka fram kreativiteten hos medarbetarna bör vara en tydlig målsättning när du planerar kontorsinredningen. Här kommer du en bra bit på vägen med hjälp av färger, former och texturer, menar Jeanette Alm Högman, inredare, företagssäljare och projektledare på det snabbväxande möbelföretaget Sweef (som fick utmärkelsen Årets Scaleupraket under Breakit Scaleup Day 2023).

”Våga kliva utanför ramarna för det klassiska kontoret. Tänk mer i banorna trivsam hemmamiljö med karaktär där det finns loungeytor där man kan socialisera och ha sin mobila arbetsplats. Plocka upp något oväntat och använd gärna element som återspeglar er företagsprofil eller era kärnvärden”, tipsar Jeanette Alm Högman.

Fyra kontor att inspireras av, som Sweef varit med och inrett, är:

Changers hub

Changers Hub är ett innovationshus som erbjuder co-working-utrymme, kurser, inspirationsföreläsningar, idécoachning och events med kontor i Stockholm och Göteborg.

På båda kontoren ville man skapa en urban och inkluderande miljö, men ändå särskilja dem med färg och form. Därför fick det ena kontoret gå i gulgrönt och på det andra kontoret fick en stor, jordbrun soffa sätta tonen.

Modulsofforna ”Mammuten” (gul) och ”Kamelen” (brun) passar Changers Hubs två olika kontor bra, då de arrangerar en hel del events och behöver möblera om ofta. 

Walborg ventures

Walborg ventures är ett innovativt tech-co-workingkontor i centrala Göteborg. I deras lokal finns även ett Sweef satellit showroom där göteborgare kan ha skönt loungehäng och samtidigt prova Sweef-möbler.

”Hos Walborg ventures ska den innovativa miljön kännas i varje hörn. De vågar använda färg och möbleringen gynnar den sociala stämningen”, säger Jeanette Alm Högman.

Hos Walborg ventures i Göteborg har man inrett för att gynna samvaro och lekfullhet. Soffan ”Flamingon” bidrar till känslan. 

Jens Østgaard, vice vd på Walborg ventures, konstaterar att den rosa soffan ”Mammuten” i kontorets lounge har blivit samlingsplatsen för hela kontoret.

”Glada kollegor sitter i den under frukosten, hänger kring den under arbetstid och slänger sig i den när man firar framgång eller kämpar i motgång. Man kan nästan tro att soffan är specialgjord för ett hus fullt med entreprenörer”, säger Jens Østgaard.

Soffan ”Mammuten” – en plats för såväl kreativt arbete som firande hos Walborg ventures. 

Snacka snyggt

Snacka snyggt är byrån med konsulter inom retorik och presentationsteknik som håller kreativa utbildningar i kommunikation och modern retorik. Byrån grundades av retorikern Elaine Eksvärd och har sitt huvudkontor i centrala Stockholm.

Rebecca Logrell, retorikkonsult och content manager på Snacka Snyggt, berättar att de vill göra intryck på sina kunder när de besöker deras kontor, vilket de nu gör med framgång.

”Oj, så mycket komplimanger vi får! Vi ville åt en snygg och elegant stil, vilket vi verkligen fick med hjälp av möblerna från Sweef, och dess material och färger. Soffmodulerna är dessutom enkla att anpassa till olika möbleringar, vilket är väldigt smidigt.”

Lösningen blev en loungegrupp i sobra, blå toner och naturliga stenbord som matchar husets sekelskifteskaraktär.

På Snacka Snyggts Stockholmskontor bidrar modulsoffan ”Hajen” och stenbordet ”Jaguaren” till en välkomnande och elegant stil. 

Keystone

Keystone är marknadsledande när det kommer till att marknadsföra utbildningar och driver världens största sökplattformar för eftergymnasial utbildning och kompetensutveckling. När Keystone skulle inreda sitt nya kontor i centrala Stockholm ville de ha en lekfull känsla som andades nytänk. Då hamnade en uppiggande persikofärgad modulsoffa i centrum.

”Soffan från Sweef balanserar perfekt mellan att vara tillräckligt stabil för kontorsbruk, utan att kännas för djup eller mjuk, och är samtidigt så tilltalande att man vill ha en likadan hemma. Det varmgula tyget ger också en fräsch och glad känsla. Kombinationen av design och komfort gör soffan till det mest uppskattade inslaget på vårt kontor”, säger Viola Weinås på Keystone.

Hos Keystone skapades en favoritplats på kontoret med soffan ”Hajen” i centrum. 

Sweef skapar ditt drömkontor genom:

  • Rådgivning och förslag på möblemang utan mellanhänder 
  • Paketering av förslag med hjälp av planritning och 3D 
  • En skräddarsydd lösning baserad på hundratals färg- och tygval, med möjlighet att matcha er grafiska profil 
  • Flexibla frakt- och betalningslösningar med möjlighet till leasing 

Vill du få inspiration och hjälp att skapa drömkontoret? Här kan du se vad Sweef kan hjälpa till med!

Läs mer