Sök

Lyko slukar nageltech-bolaget: “Otroligt imponerande”

Lykoehandel

Ida Thern och Rickard Lyko. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Grundaren lämnar bolaget i samband med köpet: “Jag är stolt”.

Bara ett par månader efter lanseringen gick Lyko in och köpte 40 procent av Ida Therns nageltechbolag Love’n Layer. Nu två år senare köper Lyko resterande 60 procent, och Thern lämnar sin roll som vd och operativ i bolaget.

“Jag har under fem år byggt en grund i varumärket som jag nu ser att Lyko på bästa sätt kommer att ta till nästa nivå i takt med deras internationella strategi och imponerande infrastruktur”, säger Ida Thern i ett pressmeddelande.

“Jag ser fram emot att få landa efter några intensiva år med Love’n Layer, och kommer därefter att vara öppen för nya utmaningar.”

Grunden till bolaget kommer från när Ida Thern var föräldraledig och pandemin slog till. Då kunde hon inte besöka nagelsalonger längre men när hon försökte fixa sina naglar själv blev det inte bra. Ida Thern utvecklade en metod där man lägger en slags film med mönster över nageln som man sedan formar och härdar i en UV-lampa.

“Jag är enormt imponerad av allt Ida har skapat från idé, till produktframtagning och lansering”, säger Rikard Lyko, vd på Lyko. 

“Jag har följt hennes arbete på nära håll från en styrelseplats sedan vår första investering och tackar för förtroendet att driva Love’n Layer vidare och önskar henne all lycka i framtiden.”

Köpesumman framgår inte av pressmeddelandet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer