IJustWantToBeCool in i finrummet – här är sommarpratarna

Breakit - IJustWantToBeCool  in i finrummet – här är sommarpratarna

IJustWantToBeCool. FOTO: SR.

Erik Wisterberg

Reporter

IJustWantToBeCool debuterar som sommarvärd i P1.

Intresset var som vanligt stort när Sveriges Radio presenterade årets sommarpratare. Listan är dock tämligen tom på den nya ekonomins entreprenörer och techkändisar.

Sveriges största Youtube-export Felix ”Pewdiepie” Kjellberg gjorde sitt sommarprat redan 2014, vilket vittnade om att gammelmedia äntligen fått upp ögonen för megastjärnorna på Youtube. 

I år sällar sig humorgruppen IJustWantToBeCool, bestående av Victor Beer, Emil Beer och Joel Adolphson till den utvalda skaran. 

IJustWantToBeCool, som tillhör Youtubenätverket Splay, debuterar som sommarpratare den 2 augusti.

Även systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf, i dag knutna till  SVT men som till en början byggde karriär via Youtube, finns bland årets sommarpratare.

Internetprofeten Alexander Bard finns också på listan över årets sommarvärdar, vilket borgar för en lyssning fylld av skarpa åsikter.

Kanske kan finansmannen Sven Hagströmer bjuda på en del insikter om den svenska techbranschen. Han var en av de tidiga investerarna i Klarna, tillsammans med sin forne parhäst Mats Qviberg, där han sitter i styrelsen. Hagströmer är även styrelseledamot i Avanza och sommarpratar den 19 juli. 

Här kan du läsa hela listan över årets sommarpratare.

Läs fler artiklar
LÄS MER