Sök

Efter turerna – så går det för Avanza

AvanzaBörs

Gustaf Unger, ny vd för nätmäklaren Avanza. Foto: TT/Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nätmäklaren tar tag i teknikstrulen, lovar nya vd:n. Det framkommer i den färska delårsrapporten.

Nätmäklaren Avanza – som varit omskrivna för både personalturer och tekniska problem det senaste året – har lämnat rapport. Bolaget avancerade både vad gäller intäkter och vinst.

Här är några hårda nedslag från rapporten:

  • Rörelseintäkterna ökade med 10 procent till 951 miljoner. 

  • Rörelsekostnaderna ökade med 5 procent till 303 miljoner kronor, vilket beror på högre personalkostnader. 

  • Rörelseresultatet uppgick till 647 miljoner, en ökning med 12 procent.

Avanzas helt nya vd Gustaf Unger nyttjar en ansenlig del av vd-ordet till att just adressera teknikstrulen som har präglat tjänsten på sistone. Han skriver att det är orsakat av att bolaget legat i framkant rent tekniskt och tvingats bygga egna lösningar, något man nu vill komma till rätta med genom att standardisera systemen till lösningar som finns på marknaden. 

”För att skapa en renodlad teknikenhet och möjliggöra en tydligare strategi för all vår teknologi kommer vi under året att genomföra en organisationsförändring. Resultatet av detta blir också en renodlad produktenhet med ännu starkare fokus på vårt erbjudande till kund.”

Bolaget ska vässa teamet med både en ny teknik- och produktchef.  

För de som har missat så kommer här en kort sammanfattning av personalturerna på Avanza. 

För fyra månader sedan tvingades Klarna-veteranen Knut Frängsmyr under stormiga förhållanden lämna vd-posten på nätbanken Avanza efter bara en vecka. På sin utväg fick han 3,4 miljoner kronor från Avanza

I juni förra året rådde det fullkomlig massflykt från nätmäklaren. Profilen och sparekonomen Nicklas Andersson lämnade för att gå vidare till konkurrerande verksamhet. Han tog med sig sju av sina kollegor till en nysatsning hos investmentbanken Carnegie. 

I mars var det dags igen. Då lämnade teknik- och produktchefen Anders Karlsson mindre än ett år efter att han klev in i bolaget och koncernledningen. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer