Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Joel Falck tar över som vd på Babyshop

Artikel bild
Joel Falck och Karin Mineur. Foto: Press

Kitchentime-grundaren ny vd på e-handlaren.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Babyshop är ett av flera bolag som dragits med i det som vi har kallat babykrisen. Lägre köpkraft och färre födda barn har skapat ett särskilt giftigt klimat. Genom svettiga skuldavskrivningar och en brutal utspädning räddades e-handlaren från konkursens rand i augusti förra året.

Nu tar Kitchentime-grundaren Joel Falck över som vd på bolaget efter Karin Mineur. Det visar handlingar som Breakit tagit del av från Bolagsverket. 

Vd-bytet kommer efter ytterligare en turbulent tid där bolaget har tvingats be storägarna om mer pengar. I början av februari skickades ett brev ut till flera storägare i bolaget där styrelseordföranden Petter Sundberg förklarade att bolaget behövde ett mindre likviditetstillskott efter att försäljningen hade varit oväntat svag månaderna efter att rekonstruktionen avslutats under hösten 2023. 

Lösningen var tänkt att vara en riktad företrädesemission till några av storägarna som skulle få köpa in sig till ett betydligt lägre pris än vad som var fallet i nyemissionen i samband med rekonstruktionen. 

Det är oklart om den finansieringen är klar, i dagsläget har ingen nyemission skickats in till Bolagsverket.

Vi har sökt Joel Falck för en kommentar och han har lovat att återkomma.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer