Niklas Adalberth pumpar in mer pengar i Competencer

Competencer
Niklas Adalberth pumpar in mer pengar i Competencer

Janna Jarlman, Tove Toll och Solen Oliviéro-Naturel. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Den svenska coach-förmedlaren Competencer tar in en ny runda riskkapital. För pengarna står bland andra Klarna-grundaren Niklas Adalberth.

Den svenska coach-förmedlaren Competencer tar in en ny runda riskkapital.

“Vi ska bli en one stop shop för digital rådgivning”, säger medgrundaren Janna Jarlman.

Vi rapporterade för ungefär ett år sedan om Competencer, videotjänsten som låter allt från kostrådgivare och karriärcoacher träffa sina klienter på distans.

Den gången tog bolaget in en mindre såddrunda för att lansera och komma i gång. Nu ska Competencer ta nästa steg.

För att finansiera expansionen tar bolaget in 3 miljoner i nytt riskkapital. I rundan deltar dels de tidigare ägarna, Klarna-grundaren Niklas Adalberth och föreningen Stockholms Affärsänglar, men också en ny ägare i form av investmentbolaget Recapex.

Competencer har för närvarande runt 100 rådgivare som använder sajten för att ta emot bokningar, få betalt och prata med klienter via videomöte.

“Från början trodde vi att det skulle handla mycket om att få in rådgivare och låta dem skaffa sig en klientbas via plattformen. Så är det fortfarande, men vi har också märkt är att många coacher som redan är väletablerade, och kanske inte behöver fler klienter, vill använda oss. De tycker helt enkelt att det är smidigt att vi sköter allt praktiskt kring mötet”, säger Janna Jarlman.

Sedan lanseringen förra året har Competencer bland annat gjort en smyglansering i Nederländerna och knutit ett avtal med utbildningsföretaget Humanova, vars coacher får möjlighet att köra videomöten via Competencer.

Det nya kapitalet ska användas till att utveckla produkten och satsa mer på marknadsföring.

“Vi vill växa teamet lite mer och fortsätta göra produkten bättre. Vi försöker jobba väldigt smart med de pengar vi har snarare än att satsa stort och brett. Det handlar till exempel om en extra resurs för sälj och kundsupport och mer pengar på PR och content marketing där det finns mycket att göra för vår del”, säger Janna Jarlman.

Hon har grundat bolaget tillsammans med Tove Toll och Solen Oliviéro-Naturel.

Grundarna vill inte avslöja hur många möten som hittills har skett via tjänsten - men beskriver intresset som stort.

"Att upprätthålla psykisk och fysisk hälsa är en allt större utmaning för den enskilda personen och något som också påverkar samhället i stort. Vi vill underlätta för människor att få rätt stöd i tid och göra professionell rådgivning tillgänglig för fler via internet", säger Tove Toll.

Läs fler artiklar
LÄS MER