Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Från lyxbilar till småföretagarnas bästa vän – nu ska Halldora von Koenigsegg ta över

Artikel bild
Halldora von Koenigsegg blir ny ordförande i Företagarna. Foto: Press

Hon är toppchef för lyxbilmärket. Nu ska hon få fart på Företagarna.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Hon bygger snabba och exklusiva bilar i Ängelholm. Nu föreslås lyxbilmärket Koenigseggs operativa chef Halldora von Koenigsegg bli ny ordförande för organisationen Företagarna och stå på barrikaderna för småföretagarna. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Hon föreslås efterträda tidigare Siba-ägaren Fabian Bengtsson som efter sex år lämnat besked om att han inte ställer upp för omval. 

“Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Halldora von Koenigsegg kämpa för Sveriges alla företagare”, säger Företagarnas vd Benjamin Dousa.

Om hon väljs till ordförande får Halldora von Koenigsegg uppdraget att representera 60.000 företagare med ambitioner att växa, anställa och bidra till ökad välfärd.

“Jag ser ett stort behov av att göra det smidigare att driva företag. Vi som lever som företagare och känner till alla de utmaningar som du ständigt ställs inför måste vara tydliga för att kunna påverka. Det vill jag bidra med om jag väljs till ny ordförande”, berättar Halldora von Koenigsegg i en kommentar.

Hon har två samhällsfrågor som hon brinner extra mycket för: kvinnors företagande och kompetensförsörjning.

“Jag vill stötta unga kvinnor i företagande och i näringslivet. Vi måste locka fler kvinnor till att engagera sig och våga satsa. En viktig del är att det behövs fler kvinnliga förebilder för att inspirera kommande generation. Jag tror på inspirerande ledarskap för att locka fram alla möjligheter som finns med företagande.”

Benjamin Dousa och Halldora von Koenigsegg. Foto: Press

Halldora von Koenigsegg är gift med Koenigsegg-grundaren Christian von Koenigsegg och har jobbat i företaget sedan 2000-talet. Hon har varit med under resan från svenskt småföretag till internationellt känt varumärke med 700 anställda i koncernen.

Koenigsegg omsatte 370 miljoner kronor 2022 och gjorde ett resultat på minus 33 miljoner kronor, det första negativa på flera år.

Läs mer