Sök

Rocker säljs till Nordiska – efter åratal av förluster

Rockerfintech

Jonas Hultin är vd Rocker.

Breakit

Breakit

Huvudägaren Schibsted har till sist gett upp banksatsningen Rocker. Nu säljs bolaget till finansgruppen Nordiska.

Det var ekonomisajten Realtid som först rapporterade om affären – där lånebolaget Nordiska tar över Schibsteds tilltufsade startup Rocker.

Rocker startades redan 2016 under namnet Bynk. Sedan dess har företaget provat på flera olika affärsmodeller, men ingen har riktigt fungerat.

Hösten 2021 kulminerade problemen när Rocker tvingades ställa in sin planerade börsnotering.

Sedan dess har bolaget fört en tynande tillvaro, men med fortsatt uppbackning från huvudägaren Schibsted.

Nu väljer Schibsted att kasta in handduken. Mediejätten säljer Rocker – och fintech-bolagets historik indikerar att det sker för en mycket låg summa. Enligt Realtid som avslöjade affären fick Nordiska köpa banksatsningen "till vrakpris".

Parterna har nu också bekräftat affären i ett pressmeddelande.

”Vi har varit samarbetspartner till Nordiska under flera år och vi har alltid haft en bra dynamik i våra gemensamma möten. Nordiskas medarbetare är otroligt engagerade med en djup kunskap inom både teknik och finans. Nordiska har en driven och lösningsorienterad kultur som känns igen från Rocker och jag är övertygad om att våra affärer kommer att växa än mer under ett och samma paraply”, säger Jonas Hultin, vd på Rocker, i pressmeddelandet.

Köparen Nordiska är ett finansbolag som erbjuder lån till privatpersoner och företag. Bolaget hade intäkter på 298 miljoner kronor förra året med ett rörelseresultat på 144 miljoner.

”Rocker har genom åren utvecklat fina tekniska lösningar för både företag och privatpersoner där användarnyttan alltid är i fokus. Med Nordiska som ägare hoppas vi kunna förvalta det arvet och ta kundupplevelsen till nästa nivå genom att bredda utbudet av tjänster hos både Rocker och Nordiska”, säger Mikael Gellbäck, vd på Nordiska.

Enligt databasen Eivora har Rocker sedan starten tagit in 764 miljoner kronor i riskkapital sedan starten. 

Läs mer