Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Viaplays nya krisdrag – säljer matcher i Premier League till konkurrent

Artikel bild
Premier League. Foto: TT

Nu räcker det inte ens att betala nästan 700 kronor i månaden – för att se allt från världens bästa fotbollsliga.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I början av februari fick krisbolaget Viaplay igenom sin krisplan och fyllde kassan med 4 miljarder i en nyemission. 

"Rekapitaliseringspaketet hjälper oss att hantera våra omedelbara utmaningar och ger oss möjlighet att realisera våra långsiktiga ambitioner. Vi har redan tagit ett antal viktiga steg framåt i implementeringen av vår nya strategi och plan”, kommenterade bolagets vd Jørgen Madsen Lindemann händelsen.

Och en del av den planen verkar vara att sälja delar av den guldkalv som bolaget har. Viaplay sitter nämligen på rättigheterna till världens mest populära fotbollsliga, engelska Premier League. Tidigare har man kunnat se allt från Premier League med Viaplay dyraste abonnemang som kostar nästan 700 kronor. 

Men nu kommer konkurrenten Amazon Prime exklusivt att visa en match i veckan. Det handlar om den match som spelas kl 13.30 på lördagar. 

Enligt ett pressmeddelande från Amazon Prime kommer de att sända 38 matcher per säsong de närmaste fyra säsongerna. Dessutom kommer Amazon att få tillgång till ett helt gäng med tv-serier från Viaplay.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer