Sök

Truth Social rusade på börsen – så rik är Trump nu

Truth SocialTrump Media

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ex-presidentens förmögenhet sväller. Men han får inte casha in riktigt än.

På tisdagen sattes ex-presidenten Donald Trumps mediebolag, där bland annat sociala medier-utmanaren Truth Social ingår, på börsen. Detta efter en sammanslagning med ett skalbolag. Hur togs då DJT (kortnamnet för aktien är Donald Trumps initialer) emot den första dagen på Nasdaq? 

Med öppna armar, av allt att döma. 

Trump Media rusade vid ett tillfälle nära 60 procent i debuten men stängde med en uppgång på 16 procent, vilket ger ett börsvärde på 8 miljarder dollar, motsvarande 83 miljarder kronor. 

Det är astronomiska nivåer för bolaget som gjorde en operativ förlust på 10,6 miljoner dollar de första nio månaderna 2023 och hade en omsättning på bara 3,4 miljoner dollar, noterar Reuters

Donald Trump äger en majoritet i Trump Media och kan se aktiekursen som ett lackmustest för hur stort stöd han har i det amerikanska folket inför presidentvalet i november. Personligen har han i och med noteringen ökat sin pappersförmögenhet enormt och tar nu plats bland de 500 rikaste personerna i världen, skrev Bloomberg häromdagen. I vilket fall så måste Donald Trump hålla ut ett tag till innan han cashar ut. Börsens inlåsningsregler innebär att republikanen inte får sälja på sex månader. Det vill säga: Han måste åtminstone hålla ut till valspurten i september. 

Wired skriver att Donald Trumps mest hängivna fans proklamerar på Reddit, X och Truth Social hur mycket de älskar aktien – och att de inte planerar att sälja den i stöd till ex-presidenten. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer