Sök

Adam Neumann vill köpa tillbaka Wework – för 1 procent (!) av gamla värderingen

WeWork

Wework-grundaren Adam Neumann. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Wework var en gång i tiden världens högst värderade startup. Nu har korthuset rasat. En som inte har gett upp drömmen om kontorshotellen är grundaren Adam Neumann. Han står bakom ett miljardbud på resterna av startupen.

En gång i tiden var Wework världens högst värderade startup (cirka 500 miljarder kronor) och investerarna hällde miljarder över bolaget. Men kontorshotell-bolaget gick med enorma förluster och kraschade innan det det till slut tog sig till börsen genom en spac-affär. 

Mitt i allt detta stod grundaren Adam Neumann som när allt uppdagades fick kicken. 

Men Wework-sagan är inte över för grundaren. I februari skrev vi att Neumanns advokater har skickat ett mejl till Wework, som nu är i rekonstruktion, där de meddelar att Neumanns nya bolag Flow Global har säkrat finansiering för att köpa tillbaka bolaget.

Nu har Neumann lagt sitt bud på resterna av Wework, rapporterar WSJ. Det villkorade budet ligger på 600 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 6 miljarder kronor.

Grundarens nya fastighetsbolag Flow har bekräftat att det tillsammans med en ”koalition med ett halvt dussin finansiella partners – som är kända för Wework och dess rådgivare – har lämnat ett potentiellt bud”.

Wework släppt ett uttalande efter nyhetsrapporteringen om Neumanns uppköpsförsök: 

”Wework är ett extraordinärt bolag och det är ingen överraskning att vi blir uppvaktade av tredje part på regelbunden basis. Vår styrelse och våra rådgivare går igenom dessa som brukligt för att se till att vi agerar med bolagets långsiktigt bästa i åtanke. Wework fortsätter att intensivt fokusera på att slutföra det viktiga arbete som inleddes i november och vi är övertygade om att vi kommer att komma ur vår rekonstruktion enligt chapter 11 i det andra kvartalet som ett finansiellt starkare och lönsamt bolag”, säger en talesperson. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer