Sök

Idag blir Trump en av världens rikaste – nu noteras hans Truth Social

Sociala medier

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ex-presidentens mediebolag Truth Social noteras på Nasdaq.

Den amerikanska ex-presidenten Donald Trumps mediebolag noteras på Nasdaq i USA idag. Och på kuppen blir Donald Trump som äger 79 miljoner aktier i företaget medlem i klubben världens 500 rikaste personer, skriver Bloomberg. Han äger aktier för 4 miljarder dollar och har därmed en förmögenhet på pappret på 6,5 miljarder dollar, motsvarande nära 70 miljarder kronor. 

Bakgrunden till mediebolaget och uppkomsten av den sociala plattformen Truth Social är att Donald Trump bannades på Twitter och andra plattformar i kölvattnet av sin valförlust och stormningen av Kapitolium. Nu siktar han på att bli vald som amerikansk president igen i november. Fram till dess kan alltså de hängivna fansen köpa aktier i mediebolaget som handlas med kortnamnet DJT – Donald Trumps initialer. 

Samtidigt som Donald Trump mer än fördubblar sin förmögenhet så kapades igår den summa han krävdes på i ett bedrägerimål i New York. Han ska nu betala motsvarande 1,8 miljarder kronor i en borgensumma.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer