Adx Search-grundaren satsar vidare på Funrock

Funrock
Adx Search-grundaren satsar vidare på Funrock

Jonas de Lange

Reporter

Adx search-grundaren Mikael A. Pettersson och Tommy Jönsson köper ytterligare 6 procent av det hajpade spelbolaget Funrock.

Vi har tidigare rapporterat om mobilspelbolaget Funrock som, redan innan det första spelet har släppts, har tagit in över 10 miljoner kronor i riskkapital. Bolaget skapar strategispel för mobilen och har valt att rikta in sig på den arabiska marknaden.

Bland investerarna i den senaste rundan var Mikael A. Pettersson, grundare av adtechbolaget Adx search och översättningssajten Tyda, och hans investeringspartner och mentor Tommy Jönsson.

Nu satsar de två nya 2 miljoner kronor på Funrock.

“Vi har analyserat bolaget och marknaden väldigt grundligt. Vi tror att det är något riktigt stort på spåren och därför har vi beslutat att öka vår investering i företaget”, säger Mikael A. Pettersson.

I transaktionen värderades bolaget till 33 miljoner kronor. Totalt äger Mikael Pettersson och Tommy Jönsson 11 procent av spelstudion. Den här gången rör det sig dock inte om någon nyemission, utan de två köper befintliga aktier av en annan investerare.

I samband med Stingday rapporterade vi om dataspeljättarnas kritik mot riskkapitalister. Bland annat Paradox Interactives vd Fredrik Wester hävdade att spelbolag ofta är på tok för lågt värderade.

Mikael A. Pettersson verkar dock redan vara inställd på att potentialen i Funrock är enorm.

“Den främsta konkurrenten, Game of war, omsätter något sådant som 30 miljoner kronor per dygn, vilket är helt groteskt mycket pengar. Då är det spelet kvar i 2012 utvecklingsmässigt. VI tror att Funrock kan lyfta strategispelgenren för mobilen till nästa nivå”, säger Mikael A. Pettersson.

Läs fler artiklar
LÄS MER